- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Hallgatott a rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös István felesége a bíróságon

Tegnap folytatódott Győrkös István büntetőpere a Szombathelyi Törvényszéken. A hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal alapítóját, emberöléssel és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolják.

Győrkös bőnyi lakásán a Készenléti Rendőrség hatósági engedély nélkül tartott lőfegyverek gyanúja miatt tartott házkutatást 2016. október 26-án. A férfi Pálvölgyi Péter alezredesre gépkarabélyával sorozatot adott le, az egyik lövedék fejen találta a nyomozót, aki ennek következtében a helyszínen elhunyt.

A tegnapi tárgyaláson tanú- és szakértői meghallgatások lettek volna, de utóbbiak kimentették magukat. Megjelent viszont Győrkös felesége – aki állítólag a gyilkosságkor végig a házban volt – de azon túl, hogy a férjével mosolyt váltottak és intettek egymásnak, az asszony nem tett tanúvallomást – tudósított a tárgyalásról a Kisalfold.hu.

Győrkös ügyvédei indítványt tettek a helyszíni tárgyalás lefolytatására, amiben jelezték a vádlott ott részletesen elmondja, hol állt, mit csinált. Győrkös az ügy kezdete óta ártatlannak vallja magát a rendőrgyilkosság bűntettében, azt állítja, hogy a rendőrök lőttek először. A rendőrtanúk viszont ezt cáfolták. A tárgyalás ma folytatódik.

Hunhír.info