- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Karácsony kacsának nevezte az MSZP és az LMP közötti megállapodást

Kacsának nevezte az MSZP és az LMP közötti megállapodást Karácsony Gergely a Facebook-oldalán. Közölte: „Senki nem örülne jobban az ellenzéki megállapodásnak, mint én, ám az Indexen megjelent hír az LMP és az MSZP közötti megállapodásról sajnos kacsa. A két párt nem tárgyalt ma egymással, sőt eleve nincs is érdemi tárgyalás a pártok között

A mi ajtónk továbbra is nyitva áll, ám a sajtón keresztüli nyomásgyakorlás nem járható út.” Ezzel szemben LMP-s forrásokból az MNO úgy értesült, hogy zajlanak a tárgyalások a visszaléptetésekről, de végleges megállapodás még nem született.

Az Index alapján a lap azt írta, a két párt több körzetben is megállapodott, hogy visszaléptetik egymás javára a jelöltjeiket, hogy lehetőleg egy igazán esélyes baloldali ellenzéki maradjon a Fidesszel szemben. A megállapodás szerint Budapest I. és V. kerületét, valamint VIII. és IX. kerületének egy részét felölelő 1. számú választókerületben Csárdi Antal LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP–Párbeszéd jelöltje, V. Naszályi Márta.

A Csepelt és Soroksárt magába foglaló 17. számú budapesti választókerületben Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Tenk András. Pest megye gödöllői székhelyű 6. választókerületében Lengyel Szilvia LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP-s Makrai Zoltán.

Az LMP indulója a Facebookon köszönte meg a szocialista aspiráns visszalépését. Csongrád megye szegedi 1. választókerületében Szabó Sándor MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Bodrog Zoltán.

(MNO nyomán)

Hunhír.info