- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Elindult a dömping: két MSZP-s és két LMP-s lép vissza a másik javára

Az MSZP és az LMP vezetői kedden megegyeztek négy választókerületben, hogy több helyen visszaléptetik egymás javára a jelöltjeiket, hogy lehetőleg egy igazán esélyes baloldali ellenzéki maradjon a Fidesszel szemben – értesült az Index.

A portál szerint a megállapodás lényege, hogy Budapest 1. választókerületében (Belváros-Várnegyed) Csárdi Antal LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP-Párbeszéd jelöltje, V. Naszályi Márta.

Budapest 17. választókerületében (Csepel-Soroksár) Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Tenk András.

Pest 6. választókerületében, a gödöllői székhelyű körzetben Lengyel Szilvia LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP-s Makrai Zoltán. Az LMP indulója a Facebookon köszönte meg a szocialista aspiráns visszalépését.

Csongrád 1. választókerületében (Szeged) Szabó Sándor MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Bodrog Zoltán.

A megegyezés tényét mindkét pártból megerősítette egy vezető az Indexnek, de nem tudni, hogy ezen kívül még tartalmaz-e valamit a megegyezés. A portál szerint az elnökségnek még rá kell bólintania a visszahívásokra.

Az Index úgy tudja, az LMP ráadásul a Jobbik felé is ajánlatot fog tenni, vagyis jobbikosnak könyvelt körzetekben is lehetnek visszalépések.

Hunhír.info