- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Szél Bernadett: A Jobbik az ellenzék vezető ereje

Elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök megfenyegesse az ellenzéket – jelentette ki Szél Bernadett szombati bécsi fórumán. Az LMP társelnöke szerint a kormányfő március tizenötödikei, ünnepi beszédében elhangzottak alapján könnyen lehet, hogy újbóli Fidesz-győzelem esetén az ellenzéket megsemmisíthetik

Már a néhány hónappal ezelőtti ÁSZ-büntetés is ezt vetíti előre: 9 milliós bírságot kapott az LMP, mert a számvevőszék túl alacsonynak találta a Hegedűs Gyula utcai pártszékház havi 400 ezer forintos bérleti díját. A Jobbikra kirótt büntetés pedig majdnem lerúgta a legerősebb ellenzéki pártot a politikai porondról.

Az LMP vezetője kijelentette, az ellenzék vezető ereje – hosszú idő óta – a Jobbik. Éppen ezért tartja Gyurcsány viselkedését óvodás szintűnek. Az LMP elnöke ugyanis kérte, hogy a vasárnapi, a volt miniszterelnök által kezdeményezett ellenzéki egyeztetésre semleges helyszínen kerüljön sor, hátha akkor Vona Gábor is eljön. Gyurcsány viszont ebbe nem ment bele, ami Szél Bernadett szerint óvodás szint. – Valószínűleg máshol tartanánk, ha nem a legelutasítottabb párt kezdeményezte volna a közös egyeztetést. Már csak a kompromisszumkészség hiánya miatt is, több nő kéne a politikába, helyre kéne tenni az egókat! – tette hozzá Szél. A női politikai kultúra konszenzusosabb jellegére példával is szolgált: az egyszülős programon együtt dolgozott a jobbikos Dúró Dórával és a szocialista Bangóné Borbély Ildikóval.

mno nyomán

Hunhír.info