- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Győrkös fiát is elhurcolta a TEK

Húsz nappal azután, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) vezetője fejbe lőtte Pálvölgyi Péter nyomozót, a Nemzeti Nyomozó Iroda a Terrorhárítási Központtal karöltve rajtaütött a vállaltan hungarista nézeteket valló szervezet emberein, házkutatást tartottak a gyilkossággal gyanúsított Győrkös fiánál, Istvánnál is.

– Ügyfelemnél már volt egyszer házkutatás, amikor az édesapjánál is jártak a nyomozók. Akkor lőfegyvert és lőszert keretek. A mostani akció­ban számítástechnikai eszközöket foglaltak le. Később meggyanúsították közösség tagjai elleni erőszak előkészületével, de a védencem semmi ilyesmit nem követett el. Várjuk, hogy a hatóság milyen iratokkal áll elő, ami alátámasztja a gyanúsításukat – közölte dr. Német Imre ügyvéd.

A TEK Bőnyön kívül még Budakalászon, Budapesten, Jászberényben, Mosonmagyaróváron, Rádon, Sajókeresztúron és Vácon csapott le a MNA-hoz köthető személyekre, és forgatott fel ingatlanokat.

Mint mondták: a TEK 12 főt állított elő. A házkutatásokon több helyszínen különféle sorozat- és maroklőfegyvereket, robbanóanyagot találtak. Az előállított férfiak közül 11 főt közösség tagja elleni erőszak és lőfegyverrel visszaélés miatt gyanúsítottként hallgattak ki, két fővel szemben indítványozták az előzetes letartóztatást.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Győr – Moson-Sopron Megyei Főügyészséget is, ahol a helyettes szóvivő, dr. Sticz Tamás közölte: csak csütörtökön tud nyilatkozni az ügyről.

Lapinformációk szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda a Teréz körúti robbantó kapcsán döntött úgy: házkutatást tartanak a több mint 27 éve nyíltan szélsőséges nézeteket valló Győrkös Istvánnál. Az akció tragédiába fulladt, mert Győrkös megölte az öt elszámoltatni akaró egyik nyomozót.

Nyolc helyszínt szálltak meg a kommandósok. Robbanószerek és fegyverek kerültek elő /Fotó: police._hu
Felmerült a kérdés: miért hagyta a hatóság ennyi ideig működni a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű félkatonai szervezetet, amikor tudvalevő volt: fegyvereket birtokolnak, rendszeresen katonai táborokat tartottak, ahol harcra képezték ki a jelentkezőket.

A MNA kódexszel is rendelkezik. Ebben hangsúlyozzák: a legvégső cél az új típusú ember és az általa alkotott társadalom megteremtése. Vezérelveik között említik: a magyar nép, a magyar nemzet és a magyar haza érdekeinek tudatos, következetes és elszánt védelme, a hungarizmus.

A másik ilyen ismert militarista szervezet a Betyársereg, és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Farkasok.

BLIKK

Hunhír.info