- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Újhelyi Brüsszelt választja a süllyedő hajó helyett

Nem akar az MSZP elnöke lenni Ujhelyi István, az MSZP megválasztott európai parlamenti (EP-) képviselője. Ez a politikus Facebook-oldalán olvasható pénteki bejegyzésből derül ki.

Ujhelyi István közölte: az elmúlt héten “sokan és sokféleképp igyekeztek meggyőzni arról, hogy legyek az MSZP következő elnöke”. Mint írta, meghallgatva az elvárásokat először arra jutott, hogy – amennyiben ez a párt érdeke – az év végéig, pártelnökként egyfajta hídépítő szerepet vállal.

A szocialista politikus utalt arra, hogy az országos párttanács döntése értelmében várhatóan teljes, felmenő tisztújítás következik az MSZP-ben, amely nem átmeneti időre, hanem két évre választja meg a párt következő vezetését. “Ezt a felelősséget pedig elnökként így nem tudom vállalni” – fogalmazott. Közölte: pártja és a választóik is azzal bízták meg, hogy a következő években az EP-ben képviselje a magyar érdekeket.

Ujhelyi István szerint ez a két, egymással össze nem mérhető feladat ebben a konstrukcióban szinte teljesíthetetlen. A megválasztott EP-képviselő támogatásáról biztosította az MSZP új elnökét, “legyen végül bárki az”.

Hunhír.info