- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Az álszakszervezetis proli már biztosan parlamenter lesz

Véglegesítette parlamenti választási listáját az ultraszocionliberál összefogás, a listát Mesterházy Attila MSZP-elnök vezeti, utána Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője következik. Az álszakszervezetis prolitahó, Kónya Péter biztos befutó helyen van.

A kétszáz nevet tartalmazó listán – mint korábban ismertté vált – Mesterházy Attila MSZP-elnök az első, őt Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke követi.

Mögöttük tíz szocialista politikus következik: Botka László választmányi elnök, Tóbiás József frakcióvezető-helyettes, Gúr Nándor alelnök, Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes, Molnár Zsolt budapesti elnök és kampányfőnök, Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes, Hiller István volt oktatási miniszter, Kunhalmi Ágnes elnökségi tag, Velez Árpád pártigazgató és Szakács László, Mesterházy Attila kabinetfőnöke.

Az MSZP-s politikusok sorrendje megegyezik azzal, amit a párt kongresszusa elfogadott, de már nem szerepel a listán Simon Gábor egykori elnökhelyettes, aki a múlt héten – miután kiderült, hogy be nem vallott százmilliós vagyont tart ausztriai bankszámlán – lemondott párttisztségeiről és a pártból is kilépett.

Az első húszban kapott még helyet 16.-ként Kónya Péter, az Együtt-PM társelnöke, a Szolidaritás mozgalom vezetője, 19.-ként Molnár Csaba DK-alelnök, valamint további három szocialista politikus: Korózs Lajos, Legény Zsolt és Bangóné Borbély Ildikó.

A 40. helyig megtalálhatók az MSZP további vezető tisztségviselői – elnökségi tagok, választmányi elnökhelyettesek -, majd a 62. helyig a megyei elnökök is.

Hunhír.info