- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A törvényszék kapujában gyanús kapszulák miatt vették őrizetbe a Cozma-ügy egyik vádlottját

A Szombathelyi Törvényszék kapujában, a minden belépő számra kötelező átvizsgálás során ismeretlen anyagot tartalmazó, gyanús kapszulákat találtak hétfőn délelőtt a Cozma-ügyhöz kapcsolódó garázdaság egyik vádlottjánál; a rendőrök őrizetbe vették a férfit, aki ezért nem tudott megjelenni a vele és 24 társával szemben folytatott másodfokú tárgyaláson.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját 2009. február 8-án hajnalban ölték meg brutálisan kegyetlen cigánybűnözők a veszprémi Patrióta lokál előtt, a segítségére siető Zarko Sesumot és Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölési ügyben a Kúria döntése szerint a három fővádlott nevetségesen enyhe büntetést kapott. Raffael Sándor és Németh Győző 18-18 év, Sztojka Iván pedig 13 év, adott esetben jóval korábban ismét rászabadulhat a társadalomra.

A garázdaság ügyét amelynek 25 vádlottja van, az ügyészség különválasztotta az emberölési ügytől, a tárgyalás pedig másodfokon a Szombathelyi Törvényszék előtt folytatódik, több vádlott elfogultságra hivatkozva azt kérelmezte, hogy ne a Veszprémi Törvényszék bírálja el ügyüket, a Fővárosi Ítélőtábla pedig Szombathelyet jelölte ki a másodfokú eljárás lefolytatására.

mti

Hunhír.info