- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Tölgyessy ötpárti parlamentet jósol, a HunHír.Hu is

Tölgyessy Péter azt vizionálja, hogy nem lesz kétharmada a Fidesznek az új parlamentben, a választók pedig bejuttatják a jelenlegi mérések szerint esélytelennek vélt MDF-et és LMP-t. Teljes mértékben egyetértünk most az elemzővel. Tölgyesi ráadásul most kimondta azt is, amit már régen hirdetünk: normális politizálás esetén a Jobbik másfél év múlva akár 30 százalékos támogatottságra is szert tehet.

Tögyessy úgy véli, hogy a szocialisták az év végére meg is semmisülhetnek. Ezt a véleményét azzal magyarázta, hogy a Jobbik népszerűségben leelőzi majd az MSZP-t, és a két kispárt is erőre kaphat, így a szocialista káderek 70 százaléka könnyen elveszítheti politikai egzisztenciáját. Ez viszont a Fidesz számára ugyancsak nagy baj lenne, mert Tölgyessy Péter szerint így összeomlik majd a “Fidesz-logika és a Fidesz-önkép”.

A Jobbikkal kapcsolatban az alkotmányjogász nem tartja kizártnak, hogy a szavazatok 20 százalékát is megkaphatja a párt, amely másfél év múlva akár 30 százalékos támogatottságra is szert tehet.

HunHír.Hu