- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Búcsú gabor horntól

November végén, a költségvetés megszavazása előtt jelentette be gabor horn szdsz-képviselő, hogy 22 év után visszavonul a politikától. Illő hát, hogy mikor végső búcsút veszünk az elmúlt két évtized alatt – horizontálisan – egyre terebélyesebbé vált embertől, felidézzük a magyarságnak sok kárt okozó pályafutását. Mielőtt végső búcsút veszünk a hordóhasú embertől – átadva őt a jól megérdemelt feledésnek -, idézzük fel káros politikai pályafutásának három jellemző pillanatát. Jó ugyanis eszünkbe vésni, kitől is szabadult meg most az ország.

Az Országgyűlés honlapján olvasható életrajza szerint a hordóhasú ember 1955-ben született Szombathelyen, három gyermek édesapja. 1974-ben érettségizett Budapesten, s 1980-ban szerzett közgazdász-tanári diplomát.

1988-ban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egyik alapítója, majd ügyvivője. A következő évben belépett az szdsz-be, 1994-ben már az országos tanács tagja. 1996-tól 2009. júliusáig – kisebb megszakításokkal – tagja a párt ügyvivő testületének. 1998 és 2000 között a központi pártapparátus vezetője. 1998-ban az önkormányzati, 2002-ben és 2006-ban a parlamenti, 2004-ben és 2009-ben az európai parlamenti választások kampányfőnöke volt.

1994-től megszakítás nélkül országgyűlési képviselő. 2002 tavaszától 2008 áprilisáig a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott „a koalíciós pártok közötti koordinációért felelős” politikai államtitkárként (a legutolsó adat szerint havonta több mint 1,1 millió forintot ért a munkája).
Legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint gabor horn nem szerzett vagyont az elmúlt húsz évben. Egy hetedik kerületi, 105 négyzetméteres lakást, s hat millió forint készpénzt leszámítva nincsen bankszámlája, semmilyen vagyontárggyal nem rendelkezik, nincs autója, repülőgépe, motorcsónakja, nagy értékű festménye, semmilyen gazdasági társaságban nem rendelkezik érdekeltséggel. Puritán ember ez a gabor horn.

Érdekes egy pillantást vetni gabor horn egyik régebbi önéletrajzára is. 1996-ban, a parlamenti adatbázisban igen hosszú önéletrajzzal szerepelt, amelynek több fontos részletéről azóta elfelejtkezett. 1996-ban még azt olvashattuk, hogy „apai ági ősei gazdag zsidó polgári család tagjai”. Akkori életrajzában az is szerepelt, hogy „1989-1990-ben a Világi Zsidó Iskolák Alapítására Alapítvány kuratóriumi tagja”. Mai életrajza szerint gabor horn felesége Niedermüller Anna. 1996-ban még más volt a helyzet: „1982-től élettársa Bakonyi Éva közgazdász, a Soros Alapítvány ügyvezető igazgatója”. Később gabor horn is kötődött ehhez az alapítványhoz, hiszen „1995-től a Soros Alapítvány közoktatási programjának egyik vezetője”, sőt „a Soros Alapítvány Közoktatási Füzetek kiadványsorozatának a szerkesztője”. Vélhetően nem holmi fillérekért végezte ezt a becses munkát.

Mielőtt végső búcsút veszünk a hordóhasú embertől – átadva őt a jól megérdemelt feledésnek -, idézzük fel káros politikai pályafutásának három jellemző pillanatát. Jó ugyanis eszünkbe vésni, kitől is szabadult meg most az ország.

Az első felvétel 1996-ban készült. A felvételen a Hit Gyülekezetében sertepertélő – azóta a politikából szerencsére már kikopott – peter hack szónokol, s mögötte balra gabor hornt látjuk. A büfé helyett az ülésteremben étkezik horn, ami felettébb nagy bunkóságra vall.

A második felvétel 2008 áprilisában – tehát az mszp-szdsz számára nagy buktát eredményező népszavazás után – készült. A hordóhasú képviselő ezen a rövid felvételen azt fejtegeti, hogy országgyűlési képviselő létére őt nem az ország, hanem az szdsz sorsa érdekli.

A harmadik felvétel szintén 2008-ban készült, az említett népszavazás estéjén. A korábban már bizonyára sok seritalt magába döntő gabor horn ezen a felvételen akkori főnökéről, ferenc gyurcsányról fejti ki véleményét választékos stílusban, liberális szakszerűséggel, európai módon.
A „gazdag zsidó polgári család” dagadt ivadéka tehát távozik a politikából. Jó hír ez minden magyar számára. Egy kicsit megint tisztult a levegő a Kárpát-medencében.

peter hack parlamenti felszólalása közben étkezik gabor horn

gabor horn önvallomása: az szdsz sorsa fontosabb, mint az országé

gabor horn elismerő szavai ferenc gyurcsányról

Falusy Márton – HunHír.Hu