- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Böjte Csabára hivatkozva támadja a Jobbikot a Dávid-csillagos tulipánpárt

Az MDF mély megdöbbenéssel értesült azokról a hírekről, amelyek szerint a Jobbik országszerte kereszteket állít és keresztszenteléseket tart, és ezeken a rendezvényeken a történelmi egyházak néhány tagja szerepet vállal – mondta hétfőn a valaha jobb napkat is megélt Csapody Miklós.

Az országgyűlési képviselő kijelentette: pártja Böjte Csaba ferences szerzetes tanítását vallja, amely szerint “aki faji alapon ítélkezik, az nem keresztény, hanem megkeresztelt pogány”.

A Jobbik kirekesztő, gyűlölködő, szélsőséges politikája és akciói összeegyeztethetetlenek a Biblia lelkületével és az egyházak tanításaival – ismertette pártja álláspontját az MDF-es politikus. Csapody Miklós szerint az egyházaknak távol kell maradniuk a napi politikától. Az MDF arra kéri a katolikus püspökkari konferenciát, hogy adjon egyértelmű iránymutatást a szélsőséges megnyilvánulások megítélését tekintve – hangsúlyozta az 1990 óta a Parlamentben pöffeszkedő Csapody Miklós.

HunHír.Hu kommentár:

Csaba testvér! Lehet foglalkozni az árva magyarokkal, meg a román szutykokkal, de nem kell olyan állásfoglalást tenni, ami felhasználható. Mindenki tegye a dolgát, de politikailag is felhasználható nyilatkozatot egy állítólagos szeretszolga ne tegyen. Pláne ne olyant, ami tök hülyeség. Mondjuk, akkor nagyon sokan mondhatják ma magukról Magyarországon, hogy megkeresztelt pogányok.

HunHír.Hu