- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Így kezdődött: Odamentek a cigányok Cozmához és tarkón vágták

Hamarosan bilincs kattanhat a Cozma-gyilkosságban bűnsegédként résztvevők csuklóján. – Amikor az alagsori helyiségből felszaladtunk az udvarra, azok az emberek sorfalat álltak Cozma és a csapat közé – mondta el a Blikknek az MKB Veszprém egyik játékosa, aki szerint ezért nem tudtak időben Marian Cozma (†26) segítségére sietni. Az is kiderült, hogy nem lökdösődéssel kezdődött a balhé, hanem valaki odament a beállóshoz, és tarkón vágta.

– A rendőrség látókörében van hozzávetőlegesen 10-12 személy, akik bűnrészesek a gyilkosságban. Most az a feladatunk, hogy elegendő bizonyítékot nyújtsunk ahhoz, hogy őket is felelősségre vonhassuk – fejtette ki Bencze József országos rendőrfőkapitány, aki a tragédiáról készült mozifilmben, a Szíven szúrt országban is szerepet vállalt. Abban elmondja, a bűncselekménnyel gyanúsítható bűnözői kör szervezetten működött, bűncselekményekből gazdagodott meg.

Február 8-án, a Patrióta lokálban az MKB Veszprém kézilabdázóit megtámadta egy 25 fős társaság. Marian Cozma halála miatt eddig Raffael Sándor, Sztojka Iván, Németh Győző, A. László és P. Gábor van rács mögött.

HunHír.Hu