- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Sztojka kiszabadul

Sztojka Iván a veszprémi késeléses gyilkosság gyanúsítottja az emberölést nem ismerte be, de sok olyan részletet közölt, amellyel segített több részletet tisztázni – értesült a Blikk. A rafinált cigány verőlegény addig bujkált, míg ismertté nem vált, hogy mennyit tud a rendőrség. Mikor kiderült, hogy az utcai eseményekről nincs (vagy megsemmisítették) felvétel, s ügyvédjével átbeszélte a helyzetet, akkor adta fel magát. Borítékolható, hogy hamarosan szabadlábra helyezik.

Sztojka ügyvédje, dr. Drescher Ivor a másfél órás tárgyalás után elmondta: az ügyészség négy vádpontban kérte a gyanúsított előzetes letartóztatását, ebből a bíróság kettőt látott alaposnak, s rendelte el a harmincnapos letartóztatását. Az ügyvédnek ennek letelte után nem kell kezdeményeznie védence szabadlábra helyezését – mivel az ügyészség akkor újra megvizsgálja, fennállnak-e az előzetes feltételei.

A veszprémi Patrióta bárban vasárnap hajnalban egy nagyobb cigány bűnbanda rátámadt az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját, két sportolót pedig – a horvát Ivan Pesic kapust és a szerb Zarko Sesum irányító játékost – életveszélyes, illetve súlyosan megsebesítették.

Két gyanúsított személyt – az enyingi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt – menekülés közben hétfőn fogta el Ausztriában a rendőrség, kiadatási eljárásuk folyamatban van. Sztojka Iván eleinte bujkált, majd csütörtökön éjfél előtt néhány perccel családja és ügyvédje kíséretében önként jelentkezett a veszprémi rendőrségen.

HunHír.Hu