- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kajmán ügyvédje szerint Sztojka ott sem volt az eseménnyekkor, nem is látott, hallott semmit

Sztojka Iván csütörtökön éjfél előtt néhány perccel jelent meg ügyvédjével a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol a 27 éves férfit azonnal őrizetbe vették. Drescher Ivor ügyvéd az MTI-nek azt mondta, hogy Sztojka Ivánt körülbelül öt órán át hallgatták ki, éjjel egy órától reggel negyed hétig, s védence kinyilvánította, hogy mindenben segíti a rendőrség munkáját, de tagadta bűnösségét.

A veszprémi kézilabdázók elleni vasárnap hajnali támadás egyik gyanúsítottjaként keresett Sztojka Iván ellen a rendőrség nemzetközi körözést adott ki. A bűntény másik két gyanúsítottját, a sárbogárdi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt már kedden Ausztriában őrizetbe vették.

Ügyvédje szerint Sztojka nem tagadta, hogy a helyszínen járt és azt sem, hogy esetlegesen garázda cselekményekben részt vett, de nem ismerte be a terhére rótt bűncselekményeket, az emberölést, az életveszélyt okozó testi sértést és a súlyos testi sértést. Sztojka Iván vallomásában azt mondta, nem is látta, hogy ezeket ki követte el – mondta ez a Drescher.

HunHír.Hu