- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Hazudik a rendőrség: Sztojkáék a Patrióta bárt akarták „befenyíteni”

Egy bandatag nem bírta tovább, megszólalt a Szojka-ügyben. Döbbenetes a vallomása, amit a veszprémi lapnak adott: “Felháborító a rendőrség szenteskedése. A rendőrök évek óta tudnak a bandáról, azt is tudják, mit csinálnak, miből élnek, sőt azt is tudhatták, hogy múlt szombaton készülnek valamire. Mégsem tesznek semmit. Ezt a rendőrség rontotta el, ezelőtt tíz évvel már le kellett volna kapcsolni őket”.

A neve elhallgatását kérő férfi azt állítja, a kilencvenes évektől kezdve egészen tavalyig kapcsolatban állt Sztojkáék bandájával. Ugyan a kemény maghoz soha nem tartozott, tartozhatott, de részt vett velük kisebb-nagyobb bűncselekményekben.

Nem kevesebbet állít, mint hogy 1: a 20-30 fős csoport azért jött Veszprémbe, hogy védelmi pénzt kérjen a Patrióta lokáltól. 2: a rendőrség évek óta pontosan tudja, Sztojkáék bandája miből él, mégsem lépett fel velük szemben, sőt a Cozma-gyilkosság kapcsán sem beszél arról, hogy bandaháború van a háttérben.

Íme a nyilatkozat szerkesztett változata:

Felháborító a rendőrség szenteskedése. A rendőrök évek óta tudnak a bandáról, azt is tudják, mit csinálnak, miből élnek, sőt azt is tudhatták, hogy múlt szombaton készülnek valamire. Mégsem tesznek semmit. Ezt a rendőrség rontotta el, ezelőtt tíz évvel már le kellett volna kapcsolni őket.

Olyan nincs, hogy ők csak úgy elmenjenek egy idegen szórakozóhelyre lötyögni. Ugyan már! Konkrét céllal jöttek Veszprémbe. B. Ferencet keresték.

Az kamu, hogy összetévesztették Cozmával, pontosan tudták kit keresnek.

Ismerik, tudják, hogy néz ki, alacsonyabb és zömökebb a kézilabdásnál. Másrészt terjeszkedni akartak, azért jöttek, hogy beterrorizálják a helyiséget. A módszer felismerhető. Balhét kreálnak, – itt például nem akartak fizetni-, széttörnek ezt-azt, némi verekedés, másnap meg felajánlják a védelmet.

A napi bevétel tíz százaléka, plusz a kuverosokat ők adják, akiket a hely fizet. Ez teljesen bevett, több szórakozóhelyen megcsinálták.

Nem tudsz jót lépni, nem lehet védekezni ellenük, ha valakire rászállnak, akkor annak vége. Vagy fizet, vagy mondjuk véletlenül leég az üzlete. Veszprémben is ez volt, csakhogy közbejöttek a kézilabdások, akiket biztos, hogy nem ismertek. A rendőrség ki akar hátrálni. Sztojkáék azért jöttek, hogy bekóstolják a Skorpiót.

Az is felháborító, hogy a rendőrség most is csak Sztojka Ivánnal kapcsolatban kér vagyonosodási vizsgálatot. Miért? Hol van a többi ember, aki katonaként részt vett ebben a bűncselekményben? Hol van a banda vezére, akit egy hír kapcsán sem lehet fellelni? Róla miért nem beszélnek?

Sztojka bandája veszélyes és az összetartozásuk miatt nagyon erős is. Rendszeresen kardokkal, késekkel járkálnak, a kemény mag 100-120 családtagból áll. Testvérek, unokatestvérek, sógorok, egyéb rokonok, akik segítik és védik egymást, közösen építik a saját jövőjüket.

Vezetőjük Sztojka Titi, aki ha szükséges, akár négyszáz embert is össze tud gyűjteni.

Pénzbehajtással, szórakozóhelyek védelmével, kurvák futtatásával, nagy értékű lopott autók romániai eladásával, rablásokkal tartják fenn magukat. Siófok, Érd, Székesfehérvár, Enying ezek voltak a legfőbb helyeik, de az se véletlen, hogy most Olaszország felé menekültek Raffaellék, ott örömlányokat futtatnak. Ezek soha nem dolgoztak egy percet sem.

A gyerekek, ahogy kijönnek az általános iskolából, már lopnak. Általában hozzájuk képest piti bűnözőkkel, a sittről épp kikerülőkkel, magyarokkal dolgoztatnak, aztán az elkövetett bűncselekménnyel zsarolják őket, ha kell, feldobják a rendőröknek. Mindenkit leszednek.

Az a lényeg, hogy ne közülük egy cigány bukjon le. Nagyon jó kapcsolataik vannak, van összeköttetésük a rendőrséggel is. Régóta harcban állnak a veszprémi bandákkal, most úgy érezték eljött az ő idejük.

HunHír.Hu