- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Késő bánat Veszprémben

Veszprém város közgyűlése tiszteletbeli polgár címet adományozott a vasárnap tragikus körülmények között elhunyt Marian Cozmának. A kedden reggel nyolc órakor kezdődő testületi ülésen részt vett a sportoló édesapja, valamint Mocsai Lajos, a veszprémi csapat vezetőedzője, illetve Hunyadfalvy Ákos, a klub társadalmi elnöke is. Az oklevelet és emlékplakettet Marian Cozma édesapja vette át, miután egy perces néma felállással adóztak a résztvevők az elhunyt sportember emléke előtt.

A Veszprém Arénánál szűk körű búcsúztatót tartanak kedden a meggyilkolt kézilabdás, Marian Cozma emlékére. Szegeden az újszegedi sportcsarnoknál délután tisztelegnek a kiváló sportoló emléke előtt. Az MKB Veszprém társadalmi elnöke azt mondta: a család ma minden körülmények között hazaszállíttatja a sportoló holttestét, és szombaton szeretnék megtartani a temetést.

Mára rendkívüli közgyűlést hívott össze Veszprém polgármestere. A város vezetői a tanácskozásra meghívták a Veszprémben működő összes szórakozóhely vezetőjét és azt javasolják, hogy vendéglátóhelyeken szereljenek fel kamerákat. Ugyanekkor a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője a köztévé reggeli műsorában azt mondta: szeretnének jelen lenni a Marian Cozmát meggyilkoló Raffael Sándor és Németh Győző kihallgatásán és közvetve kérdéseket feltenni nekik.

A biztonsági kamerák felvételei szerint Raffael Sándor késelte halálra Marian Cozmát. Az állítólagos 300 szerb katona – a súlyosan bántalmazott kézilabdás, Zsarko Sesum édesapjához köthető fegyveresek – bosszúhadjáratáról szóló hírek rettegéssel töltötték el az enyingi cigányokat.

A másik két cigány bűnöző Olaszországba akart szökni, ahol könnyen elvegyülhettek volna a több tízezer kelet-európai bevándorló között. Őket hétfőn fogták el az osztrák rendőrök. Harmadik társuk, az enyingi Sztojka Iván még szökésben van, elfogására külön nyomozócsoport alakult. Mindhárom gyanúsítottat korábban már több súlyos, erőszakos bűncselekményért is elítélték.

A késelésben megsérült kézilabdásoknak stabil az állapota. A koponyaalapi és arccsonttörést szenvedett Zsarko Sesumot újra meg kell műteni. Ivan Pesics pedig, akinek ki kellett venni a veséjét, nem biztos, hogy folytathatja sportolói pályafutását.

hírTv, FH – nyomán

HunHír.Hu kommentár:

Bárcsak nekünk, magyaroknak lenne olyan 300 fős szervezetünk, akik kordában tudnák tartani az egyre gátlástalanabb cigányokat!

HunHír.Hu