- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Olvasó: Cigánypecsenyéből muzsikus pecsenye

A cigánypecsenye a hajdúszoboszlói étteremben Muzsikusok pecsenyéje néven ismert. Mindjárt gondoltuk honnan fúj a szél, hiszen az étlapon azt is megtaláltuk, hogy „Az ételek ízét és minőségét a hajó mesterszakácsa Breitenbach Rezső garantálja”.

Szebb Jövőt kedves barátaim!

Néhány nemzet testvéremmel, barátommal betértünk egy étterembe Hajdúszoboszlón. A Nelsonról elnevezett II..kategóriás étterembe Úgy gondoltuk majd ott megebédelünk. Kaptunk fejenként egy –egy étlapot. Az étterem elég kellemes volt. Az étterem étlapja viszont elég érdekes. A sertéshúsból készült ételeknél vettük észre, hogy a cigánypecsenye (30 dkg tarjából, fűszeres steak burgonya, kakastaréj szalonna) a hajdúszoboszlói étteremben Muzsikusok pecsenyéje néven ismert. Vajon miért nem merték ráírni az étel rendes nevét az étlapra? Mindjárt gondoltuk honnan fúj a szél, hiszen az étlapon azt is megtaláltuk, hogy „Az ételek ízét és minőségét a hajó mesterszakácsa Breitenbach Rezső garantálja” Micsoda szép magyar név ugye? Biztosan nem zsidó az illető. Huh, gondoltuk most aztán megdolgoztattunk egy zsidót, mivel heten voltunk és mindannyian éhesek.:)

Az étlap alján meg volt jegyezve, hogy „Nelson admirális szelleme máig köztünk él és legkedvesebb vendégeinket távozáskor harangszóval üdvözli” Na ez a harangszó, távozásunkkor elmaradt. Vajon miért? Talán a bomber kabátunk hatására vagy, mert heten voltunk, mint a gonoszok? Pedig illedelmesek voltunk és szépen ettünk:)

Kifele menet vettem észre hogy egy lovas szobor éppen a ló tomporával néz az étterem felé. A lovon Bocskai István ült, valószínű tudta miért kell hátat fordítani annak az étteremnek

Baráti üdvözlettel: Blaireau

HunHír.Hu