- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Böjte Csaba már túlságosan jóságos és hiszékeny

Drága, mélyen tisztelt Csaba testvér! Elhisszük, hogy folyamatosan lavíroznia kell a román hatalom által felállított buktatók között, s legfontosabb az Ön számára román és magyar árváinak a sorsa, boldogulása. Mélységesen tisztelve misszióját azért félénken megjegyezzük: ha oláh soviniszta bűnözők támadnak a magyarra, akkor azért ezt nem kell elintéznie egy mondattal, és egyből kijelenteni, hogy a bántalmazás nem etnikai konfliktus volt.

Nem etnikai jellegű volt magyar fiatalok bántalmazása az erdélyi Déván – jelentette ki vasárnap Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője annak kapcsán, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom néhány fiatal tagja románokkal keveredett összetűzésbe. Böjte megállapításának ellentmond a megvert magyar fiatalok beszámolója, és miért ne egy magyarnak higgyünk, mint egy oláhnak.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom hírportálunkhoz is eljuttatott közleménye szerint az egyesület Csongrád megyei szervezete jótékonysági adománygyűjtő akciót folytat, amellyel a dévai magyar árvaház gyermekeit is támogatja. A héten az egyesület néhány tagja a helyszínre utazott, hogy átadja az összegyűlt adományokat. Böjte Csaba megerősítette, hogy a magyarországi fiatalok az árvaházban szálltak meg egy éjszakát, s csütörtökön, távozásukkor románok bántalmazták őket.

A szerzetes szerint nem etnikai jellegű összetűzésről van szó, hanem egyszerű viszálykodásról, ugyanis – mint fogalmazott – “akinek nagy szája van, azt megverik”. Ezért a szerzetes azt MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: nem tekinti olyan incidensnek a Déván történteket, amivel komolyabban akár neki, akár másnak foglalkoznia kell.

HunHír.Hu kommentár: Drága, mélyen tisztelt Csaba testvér! Elhisszük, hogy folyamatosan lavíroznia kell a román hatalom által felállított buktatók között, s legfontosabb az Ön számára román és magyar árváinak a sorsa, boldogulása. Mélységesen tisztelve misszióját azért félénken megjegyezzük: ha oláh soviniszta bűnözők támadnak a magyarra, akkor azért ezt nem kell elintéznie egy mondattal, és egyből kijelenteni, hogy nem etnikai konfliktus volt. Talán minden esetben nem kell a krisztusi szeretre és megbocsájtásra hivatkoznia. Őszintén szólva nem ezt a választ vártuk el Öntől, s azért ne feledje: a magyar ifjak az Ön árváinak vitték az adományokat, s nem kötötték ki, hogy azokból nem kaphat oláh gyerek.

HunHír.Hu