- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nemzetközi botrányt emlegetnek: Osztrák buzikat is előaállítottak

Osztrák állítások szerint a magyar rendőrség előállított két osztrák fiatalt, pedig őket támadták meg Budapesten a neonácik.

Az Osztrák Felsőoktatási Hallgatói Önkormányzat (ÖH) állítása szerint előállították két aktivistájukat a budapesti meleg méltóság menetén, holott ők maguk neonácik támadásának áldozatai voltak – írta az APA osztrák hírügynökség.

Az ÖH arról tájékoztatta a hírügynökséget, hogy mintegy ötven aktivistájuk vett részt szombaton a budapesti melegfelvonuláson. A felvonulás után az osztrákok az autóbuszukhoz tartottak, amikor mintegy 15 “neonáci” “rettenetesen bűzlő” spray-kkel rájuk támadt.

Az ÖH közlése szerint az odaérkező rendőröknek a támadók azt állították, hogy az osztrák aktivisták támadtak rájuk. Az időközben a buszba menekült aktivistákat a rendőrök “brutálisan kirángatták” a járműből. Miután az osztrákokat szembesítették a “neonácikkal”, az utóbbiak kettejüket “önkényesen” vélt támadókként azonosították.

Ezután az osztrák csoport nagy része hazatért Ausztriába, míg a két “azonosított” osztrákot előállították a magyar rendőrök. A hallgatói szervezet közlése szerint az előállítottak a késő esti órákban még a rendőrségen voltak – állítja az osztrák hírügynökség.

A hír24 szerint nemzetközi botrány lehet az esetből.

Hunhír.info – hír24

Hunhír.info