- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Hétvégi Omikron-tüntetések

Úgy látszik, az embereknek tényleg kezd elegük lenni a járványból és azzal járó különféle rendeletekből, mert a hétvégén két tüntetést is szerveztek, és mind a kettőn a korábbinál nagyobb létszámban jelentek meg demonstrálók.

A szombati napon „Országos, egyesített demonstráció” néven szerveztek civilek tiltakozást, melynek céljait 15 pontban szedték össze:

1. pont: Vonják vissza az oltást kötelezővé tevő összes rendeletet!
2. pont: Haladéktalanul töröljék el a vészhelyzeti státuszt és az ezzel járó rendkívüli jogrendet!
3. pont: Hozzák nyilvánosságra az összes kórházi tényadatot, valamint az oltóanyagok valódi összetételét, és az eddigi vizsgálati eredményeket!
4. pont: Bizonyítsák, hogy a vírus kimutatására használt eljárások (tesztek, stb.) minden kétséget kizáróan alkalmasak erre!
5. pont: Állítsák vissza a kórházak normális, MINDEN beteget ellátó működését!
6. pont: Haladéktalanul kezdjék meg a prevenciót és a víruskezelés valóban hatékony protokolljának bevezetését!
7. pont: Engedjék a boncolást és hagyják megfélemlítés nélkül dolgozni orvosainkat, illetve azokat az egészségügyi szakembereket, akik beteg emberek gyógyítására esküdtek fel!
8. pont: Rendezzék az oltás megtagadása miatt eddig elbocsátott és meghurcolt munkavállalók helyzetét!
9. pont: Fejezzék be az emberek ijesztgetését, félelemben tartását
10. pont: Fejezzék be az emberek egymásra uszítását, és alaptalan megkülönböztetését!
11. pont: Kompenzálják a magyar gazdaság szereplőit a veszteségeikért!
12. pont: Az egészséges, oltatlan diákokat ne érje semmilyen hátrány!
13. pont: Ne korlátozzák többé szabadságunkat!
14. pont: Adják vissza alkotmányos jogainkat!
15. pont: Ne veszélyeztessék tovább gyermekeink biztonságát, egészségét!

Annyit azért érdemes tudni, hogy a főszervezők közül Tóth-Beeri Szilvia előadóművész és operaénekes, Takács Zsoltné a DM alkalmazottja volt, Janitor János debreceni lakos, Skaliczki Judit a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai karán tanult, Kiss Éva a Noel szépségszalon munkatársa, Berkes Béla nyugdíjas tűzoltó, Borda Balázs édesapa, Rozina-Gobor Brigitta PR tanulmányokat folytatott és dombóvári, Tóth Zsuzsána Mártáról pedig nem sok minden derül ki az oldalán.

Vélhetőleg azért, mert egyikük sem szakember járványügyi témában, márpedig követeléseik között sok ez irányú téma szerepelt, hát felkérték Pócs és Tamasi doktorokat, vendégszerepeljenek a rendezvényükön, így legalább másfél, a témához legalább egy kevéskét konyító ember is felszólalt a sok megmondóember között. Igaz, mindketten elég gyorsan, a beszédük után távoztak is, tehát annyira nem élvezték oltatlan, ám nagyon bátor embertársaik társaságát, hogy a nagy hidegben is velük vacogjanak.

Amúgy a tüntetés az Oktogonról indult, pár röpke, hangosbeszélőbe elmondott vers után a menet az Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca érintésével ment a Kossuth térre, ahol a színpad várta őket. A menet csúcsán nagyjából 550-600-an vonultak, de a Kossuth térre oly jellemző szél az amúgy is hideg időjárásban igen gyorsan felére, majd harmadára apasztotta a résztvevőket. Hogy a hideg és a metsző szél, vagy az érdektelenség volt-e az oka, esetleg a verses-zenés műsort nem élvezték annyira a résztvevők, nem tudni, de jóval a tervezett este fél hét előtt berekesztették a demonstrációt, és fél négyre már csak a turistacsoportok bolyongtak a Parlament tövében.

Mindenesetre a főszervező boldog volt, és talán ez a legfontosabb. Ő boldogságában, hogy összehoztak egy tüntetést, a pár száz embert több ezernek látta, a rendezvényt végtelenül sikeresnek, és vélhető, hogy mozgalmuk, ha nem idén áprilisra, de előbb vagy utóbb párttá is alakul. Az ő öröme számunkra is öröm, tehát megosztjuk, mit írt, hogyan foglalta össze a rendezvénnyel kapcsolatos tapasztalatait:

A rendezvény teljes videója itt tekinthető meg:

Vasárnapra a Mi Hazánk hirdetett tüntetést a „Covid-diktatúra” ellen, mégpedig az Egészségügyi Államtitkárság épülete elé, a budapesti Akadémia utcába.

Itt lassan gyülekezett a tömeg, de a három órás kezdésre már ezer fölötti létszám volt, az érdeklődők zászlókkal és táblákkal a színpad mindkét oldalán álltak. Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke beszédét a lassan szlogenné váló „Ne legyen kötelező az oltás, nem tűrjük a zsarolást! Nem, nem, soha!” mondattal kezdte, majd arról beszélt, hogy a járványügyi statisztikákat meghamisítják, ezért ő járványszolidaritási-adót róna ki azokra, akik hasznot húznak a járványból. Őt követte a színpadon Páli Jenő orvosbiológus-agykutató, aki a párt képviselőjelöltje. Felszólította a megjelenteket, ne engedjék, hogy azok, akik a betegségen való átesés vagy két oltás által szereztek védettséget, másodrendű állampolgárok legyenek 2022. február 15-étől. Követelte, hogy a 6,2 millió ember ne engedje, hogy csak a háromszor oltottak számítsanak. Hangsúlyozta, hogy a párt egyáltalán nem ajánlja a 18 éves kor alattiak oltását, ellenben el akarja érni a tesztelések rendszeressé és ingyenessé tételét. Kijelentette: a megjelenő újabb és újabb vírusvariánsokra reagálni fog az emberek szervezete, mégpedig az adott variáns változékonyságától függően akár erősebben vagy gyengébben, de az emberi szervezet minden alkalommal újra és újra legyőzi majd a vírust. Bár a bevezetőben Novák az oltottakat is üdvözölte a rendezényen, Páli nemes egyszerűséggel a drogfüggőkhöz hasonlította őket, amikor kijelentette, hogy: „Sajnos, ők már nem fognak tudni lejönni erről a szerről, egyre sűrűbben és egyre rövidebb időközönként kell oltásért folyamodniuk, hogy fent tudják tartani szervezetük védettségi szintjét”.

Ezután következett a színpadon a párt elnöke, a Novák Előd által Magyarország egyetlen oltatlan miniszterelnök-jelöltjeként beharangozott Toroczkai László. Szerinte a jelenlegi Covid-diktatúra csak akkor nem lesz rosszabb, ha az emberek továbbra is az utcán maradnak, folyamatos nyomás alatt tartva a kormányt. Mint fogalmazott, olyan diktatúra épül hazánkban, amelyre még nem volt példa a világtörténelem folyamán. Kiemelte, hogy az összeesküvés-elméletnek tűnő dolgok megvalósulni látszanak, ezt igazolja a beszédében kritizált Mark Zuckerberg Facebook-alapító metauniverzumos víziója, de megemlítette Emanuel Macron francia elnököt is, aki nemrégiben kijelentette, hogy megkeseríti és pokollá teszi az oltatlanok életét. Mindezek szerinte azt igazolják, hogy minden járványügyi döntés és lezárás mögött egy új világrend kialakítása zajlik.

A közelégő választásokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy aki az addig hátrelévő két és fél hónap alatt nem mer tüntetni, fél videóban szerepelni, fél levelet írni, fél tenni, annak ell kell mondani: legalább az “urnák védelmében” szavazzanak a Mi Hazánk Mozgalomra, hogy felléphessenek a Parlamentben a Covid-diktatúra ellen.

Toroczkai beszéde után a másfél ezresre duzzadt tömeg a Kossuth tér érintésével a Köznevelésért Felelős Államtitkárság Szalay utcai épületéhez vonult át. Itt először Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere szólalt fel, aki kiemelte, hogy a hatalom két táborra osztja az embereket, és legutóbbi döntésével a kormány azt üzente, ha természetes úron szereztek védettséget, vagy csak egyszer, vagy kétszer oltottak, akkor nem érnek semmit. „Nem kérünk sem kommunista, sem covidista diktatúrát. A magyar valójában nem egy birka nép, csak azzá züllesztették. De minden magyarban ott rejtőzik a báránybőrbe bujtatott farkas. Ha Isten velünk, ki ellenünk!” – mondta.

Dúró Dóra, a párt parlamenti képviselője szerint ami jelenleg zajlik, rosszabb, mint egy brazil szappanopera, sőt, sokkal inkább tragikomédia, leginkább azért, mert a kormány hülyének nézi az embereket és számukra fontosabb az oltás, mint maga az ember. Dúró szerint már nem beszélhetünk munkaalapú társadalomról, ehelyett oltásalapú társadalom van, az országban pedig a multik és a gyógyszercégek diktálnak. Követelte az oltatlanok és a kevésszer oltottak diszkriminációjának megszüntetését, valamint kiemelte, hogy fontosnak tartja a pedagógusok bérének emelését, munkájuk megbecsülését. Beszédében hangsúlyozta, hogy “Április 3-án szavazzatok a Mi Hazánkra! Adjuk be Orbán Viktornak mi az emlékeztetőt!”

A rendezvény öt óra tájban ért véget, a résztvevők közül páran maradtak még a színpad mellett fotózkodni és beszélgetni, a többség pedig rendezetten elindult hazafelé.

A rendezvényről készült videó itt nézhető vissza:

Mindeközben a világ vezető tudósai arra figyelmeztetnek, hogy fel kell készülnünk a görög ábécé további betűinek megtanulására, mivel az omikron brutális gyorsaságú terjedése biztosítja, hogy ne ez legyen a koronavírus utolsó változata, amely aggodalomra ad okot a világban. Az omikron gyors terjedése azt jelenti, hogy több emberben fejlődhet tovább a vírus. Ezt támasztja alá az is, hogy mind a két rendezvényen többször voltunk fültanúi annak, hogy a résztvevők egymás közötti beszélgetéseik során megemlítették, hogy jelenleg is pozitív a tesztjük, betegek, enyhe tüneteik vannak, de – igaz, maszkban – itt vannak, és kiállnak az oltatlanság mellett.

Varga Moncsi – Hunhír.info