- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Dúró Dóra: “Akkor sem lehetünk Cigányország!”

Együtt állt a cigányok oldalára a Fidesz és a balliberális tömb Józsefvárosban – fogalmazott közleményében Dúró Dóra annak kapcsán, hogy az önkormányzat visszavonta a pártjával kötött bérleti szerződést, így elvették a Mi Hazánk irodáját. Mint a Mi Hazánk elnökhelyettese írta, semmilyen jogsértést nem követett el a Mi Hazánk, politikai diszkriminációról van szó.

Egy, a józsefvárosi pártokat zavaró plakát miatt szerződést bontott a Mi Hazánkkal az önkormányzat, így megszűnt a párt budapesti irodája. A Mi Hazánk feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt. 

Az inkriminált plakáton egy cigány társaság szerepel, alatta a felirat: “Nem lehetünk Cigányország!”

Az eseten felbuzdulva most szórólapkampányba kezd a párt, amelyben egyúttal az esetlegesen kötelezővé váló Covid-oltás ellen is tiltakoznak:

Dúró Dóra hivatkozva a Debreceni Egyetem kutatóinak számítására hangsúlyozta: igenis sorskérdés a magyarság számára, hogy alig 13 év múlva több cigány gyermek fog születni hazánkban, mint magyar.

Ám tiltott az őszinte közbeszéd a magyar-cigány együttélésről Magyarországon, hiszen mindkét nagy politikai tömb könnyen, olcsón megvásárolható szavazóréteget lát csupán bennük, de egyáltalán nem érdekeltek abban, hogy a problémákat megoldják, hiszen erre lett volna lehetőségük az elmúlt harminc évben is. Pikó András józsefvárosi polgármester elárulta magát, amikor az ügy kapcsán az egyik nyilatkozatában rámutatott: közel húszezer cigány él Józsefvárosban – nyilván az ő szavazataik nélkül senki nem tud nyerni itt, így a Fidesz is inkább behódol nekik, semmint kiállna az igazság és a cigánybűnözéstől szenvedő honfitársaink mellett. Ha ugyanezt a politikát folytatjuk az országban, mindenhol az ő szavuk lesz majd meghatározó – a Mi Hazánk nem ilyen jövőt szán Magyarországnak.


Dúró Dóra szavai szerint “a “Nem lehetünk Cigányország!” persze nem azt jelenti, hogy nem élhetnek itt cigányok, ugyanakkor az együttélés feszültségeit nem lehet elvitatni, és azt az etnikai alapon járó pozitív diszkriminációt sem, amelyet élvez a cigányság évtizedek óta hazánkban. Ahogy a kormány hirdeti, hogy nem lehetünk bevándorló ország, úgy igenis rá lehet mutatni arra is, hogy legalább ugyanilyen égető probléma, hogy nem a magyar etnikumhoz tartozó gyerekek lesznek többségben, ha nem lesz radikális változás a családpolitikában, hiszen a Fidesz sem tudta visszaszorítani a megélhetési gyermekvállalást.”

Hunhír.info