- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Forróság Budapesten

Aszfalthevítők forradalmát éljük. Az ide Pride felvonulásán idén is rengetegen jelentek meg, hogy színes rongyaikban megmutassák, ők a mások, de szeretnék, és küzdenek érte, hogy a normális többség legyen az. Ezt azonban már nem hagyják szó nélkül, több szervezet is tiltakozik Budapesten a Pride-életérzés ellen.

Rendőrségtől származó információink szerint nagyjából 10 ezren vesznek részt az idei Pride-on, az ellentüntetők a tavalyinál többen fejezték ki ellenérzéseiket, a 150 fő azonban nem nevezhető óriási látványos tiltakozásnak, arra azonban bőven jó, hogy a hírekbe bekerülve példát mutassanak a normalitás vállalásában. Lassan ugyanis már az lesz a ciki, ha valaki nem valamelyik másik csapatban játszik. Az idei Pride azonban kicsit más, mint a korábbiak. A magamutogató, kihívó öltözetű emberkék feltehetően a gyermekvédelmi törvénynek köszönhetően megritkultak, és kevesebb gyereket is cibáltak magukkal küzdelmük csataterére. A kordonnal elválasztott ellentüntetőket csak kicsit provokálták.

Ellentüntetések zajlanak több helyszínen a nagy meneteléssel egy időben. A Deák téri evangélikus templom előtt 18 órától tiltakoznak, a Döbentei téren 16 órától. A Bajcsy-Zsilinszky út Andrássy út kereszteződésénél korábban Novák Elődék várták az elvonuló színpompás menetet, a Fővám téren pedig 15 órától demonstráltak a normalitás mellett.

neva – Hunhír.info