- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Csappant lendület a Hősök terén (A tüntetés elfelejtett 3. napja)

Ecsenyi Áron, az LA75 párt vezetője mától minden délután négy órakor tüntetni fog. A facebookon biztos.

A tegnapi nem-tüntetésen, azaz megafonpróbán, amint arról írtunk [1], egy idő után elég parázs lett a hangulat. Mikor az események sodrában, az előző napi másfél milliós bírsággal a zsebében, Ecsenyi Áron, az LA75 párt vezetője úgy érezte, Bertalan Attila kezdi elvinni a show-t, egy hirtelen gondolattal próbálta híveit rábírni, hogy azonnal induljanak a Kossuth térre demonstrálni, kormányt váltani, és egyébként is, ne maradjanak ott. Vagy húszan el is indultak, ám Bertalan magából kikelve ordítani kezdett a körülötte maradókkal, hogy nekik semmi dolguk a Kossuth téren, maradjanak a Hősök terén, sőt, haza se menjenek onnan, amíg nem lesz valódi rendszerváltás. Bocsánat, Rend-Szerváltás. Némi tanakodás után a szakadárok visszakullogtak, és akkor indult útjára a szópárbaj, ötvenhat megidézésével, alkotmányozással, jogállamisággal, Magyarország legitimitásának vitatásával. Tény, hogy Bertalan hangereje okán jobban nyomult, érezhette ezt Ecsenyi is, mert ekkor meghirdette, hogy mától, azaz keddtől minden áldott nap délután négytől a Kossuth téren lesz tiltakozás.

Igaz, mára elfelejthette eme többször megejtett felsikkantását, mert mind az eseményoldalon, mind a Tömeges Üzletnyitás facebook-oldalon, de pártja oldalán is csak a mostanra már bőven kétmillió fölötti összegre duzzadt büntetésről tudott beszélni, arról, ki mindenki tolong már mellette, valamint arról, hogy

Mondjuk ez ügyben a lejmolásban már igen gyakorlott Hadházy Ákos is segítségükre sietett, persze szigorúan politikamentesen. Arról már csak nagyon halkan merünk szólni, hogy egy magát jobboldalinak bélyegző párt oldalán az ultraliberális TASZ és a habzó szájú, baloldali Zoknis Ákos elég csúnyán mutat, de ha nekik belefér….

Azért voltak lelkes kollégák, akik kivándoroltak a Kossuth térre megnézni, mi lesz a nagy engedetlenségi felsikkantásból, és mennyire tart még a facebookon túli lelkesedés a pártvezér ikrekben. Hát ennyire:

Ami még érdekes tán e történetben, hogy a közel 16 ezer főt számláló Rend-Szerváltók csoport vezetője, Bertalan Attila tegnap esti élő bejelentkezésében, melyet kivételesen nem a kamionból vagy a kályha elől ejtett meg, szinte eksztázisban jelentette be híveinek, hogy sikeresnek ítélte az akciót, hiszen 25 hívével átvette az események irányítását, és sikerrel prédikálhatott az igazi rendszerváltásról a téren megjelent, addigra nagyjából ötven fősre apadt tömegnek.

Úgyhogy mára már hívei békemenetet terveznek, persze teljesen másként, mint Bayer, de azért majdnem úgy. Ti értitek? Mi sem. De legalább tudjuk, hogy robeszpier élt, él és élni fog, a Rend-Szerváltók pedig majd 30 fővel már megváltják a világot.

Varga Moncsi – Hunhír.info