- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A volt jobbikos bezárta a Corvin téri kaszinót (+videó)

A vendéglátásban dolgozók közül többen is sérelmezik, hogy miközben a kis cukrászdák, a kávézók, az éttermek zárva kell tartsanak, a kaszinók működhetnek. Sőt, nem csak működhetnek, de egyes, a facebookra felkerült képek tanúsága szerint tömött sorokban várakoznak előttük az emberek. A hétvégén volt is némi tüntetés-próbálkozás emiatt a kettős mérce miatt a Hősök terén, melyen azonban egész kevés vendéglátós, ám annál több politikailag vezérelt szereplő tűnt fel. Erről itt [1] és itt [2] írtunk.

Ma mindezen felbuzdulva Bencsik János országgyűlési képviselő úgy döntött, ő bizony bezárja a Las Vegas Casino Corvin negyedben található egységét. Az SZFE tüntetésekről ismert piros-fehér szalaggal kordonozták le a kaszinó reklámfeliratait, és a bejárati ajtóra egy „zárva” táblát ragasztottak aktivista társaival.

Mint ismeretes, Bencsik János történész, pedagógus, újságíró, politikus. 2009 és 2020 között a Jobbik tagja volt, 2019-től pedig a párt országgyűlési képviselője és budapesti elnöke, majd 2020-tól független országgyűlési képviselő. Újságíróként a barikad.hu sorait erősítette. 2020. február 19-én jelentette be, hogy kilép a Jobbikból, és független képviselőként dolgozik tovább, ezután 2020. december 4-étől a Polgári Válasz alapító tagja.

E szerveződés tagjaival hajtotta végre mai figyelemfelkeltő akcióját, mely a kaszinóba igyekvő közönséget nem igazán zavarta, de a biztonsági személyzetet sem, akik kólával kínálták a polgári engedetlenségi akció résztvevőit.

Varga Moncsi – Hunhír.info