- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nagy Ferót köszönti a hazai zenei világ és Orbán Viktor

Nagy Feró, a Beatrice énekese ma 75 éves! Erre az alkalomra egy eddig szigorúan titokban tartott, “Feró 75: Ahogy ti zenéltek” című dupla feldolgozáslemez jelenik meg, amelyre a magyar zenei élet jeles képviselői (Ákos, Tankcsapda, Kowalsky, Alvin, Bagossy Brothers, Ismerős Arcok, Road,, Hungarica és sokan mások) készítettek egy-egy különleges felvételt Feró dalaiból.

Az albumot holnaptól országszerte, minden nagyobb MOL benzinkúton lehet majd kapni.

Amikor Feró fia, Hunor tavaly ősszel megkeresett minket a titkos születésnapi feldolgozás lemez ötletével, egyből igent mondtunk, már csak azért is, mert a Hungarica története annak idején tulajdonképpen Feróval indult 2006-ban, amikor az akkor még frontember nélküli csapat első hivatalosan megjelent felvétele, az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulójára készített Emlékezz! az ő énekével jött ki. És, hogy legyen egy dupla csavar az egészben, mi a Ricse ’56-os témájú dalát, a Corvin közt választottuk ki. Az eredetileg 1992-ben a Vidám magyarok lemezen megjelent számot az én ötletemre aztán teljesen új felfogásban, népzenészekkel vettük fel. A magyar népzene szeretete nálam az István a király rockopera hatására jött még gyerekkoromban és aki ismeri a bandáimat tudja, hogy nagyon közel áll hozzám ez a hangzás. Ezért nagy vágyam volt egyszer egy ilyen, tisztán népzenei felvételt rögzíteni

– mesélte az albumon való szereplés előzményeiről Sziva Balázs, a Hungarica frontembere.

Orbán Viktor miniszterelnök egy régi koncertfelvétellel köszöntötte a ma 75 éves énekest, amelyben még az akkor még fideszes Fodor Gábor is feltűnik:

Isten éltessen, Feró!

Hunhír.info