- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Terrortámadás a bécsi zsinagógánál

Ismeretlen fegyveresek Kalasnyikov-gépfegyverrel terrortámadást intéztek a Schwedenplatz közelében lévő Seitenstettengasse utcán található zsinagóga ellen. A rendőrség lezárta a környéket, az oe24.TV televízió jelentése szerint az egyik támadó egy robbanószerkezettel felrobbantotta magát. Egy másikat állítólag őrizetbe vettek, zajlik a hajtóvadászat a tettesek ellen. Rendőrségi források szerint a terroristák több helyszínen túszokat is ejtettek. Négy támadót a rendőrök már elfogtak.

Az oe24.TV jelentése szerint hétfőn este röviddel 20 óra után ismeretlen fegyveresek Kalasnyikovval terrortámadást intéztek a Schwedenplatz közelében lévő Seitenstettengasse utcán található zsinagóga ellen. Az épületet őrző egyik rendőrt életveszélyesen megsebesítették. A televízió képein az emberek pánikban menekültek, bezárkóztak a környékbeli vendéglőkbe.

A belügyminisztérium első nyilatkozata szerint is terrortámadásról van szó.

A rendőrség lezárta a környéket, az oe24.TV televízió jelentése szerint az egyik támadó egy robbanó szerkezettel felrobbantotta magát. A fegyveresek közül a rendőrség már négyet elfogott. A támadók mind ugyanolyan fehér uniformist viseltek, ami szervezett merényletre utal. A hatóságok a már elfogott támadókat levetkőztették. A Mariahilfestrassén a támadók több túszt ejtettek foglyul, még zajlik a túszakció.

Első jelentések szerint több halott és sebesült is lehetséges. Az oe24 televízió képein látni, hogy egy rendőr életét vesztette.

A nagyszabású rendőrségi művelet továbbra is folyamatban van.

Hírügynökségi források már legkevesebb hét halottról cikkeznek.

A Kronen Zeitung úgy értesült, hogy a támadás a Seitenstettengasse utcában történt. A közeli Schwedenplatzon lövések is eldördültek. A lap szerint egy őrszolgálatot ellátó rendőr életveszélyesen megsebesült.

Rendőrségi források szerint több támadó van, az Akakiko étteremben pedig túszokat ejtettek a terroristák. A bécsi rendőrség a Twittwer fiókján magyar nyelven is figyelmeztetett a helyzetre, egyúttal arra kérve a közelben tartózkodó magyarokat, hogy ne osszanak meg a közösségi oldalakon felvételeket a lövöldözésről.

Magyar Nemzet