- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Az elnyomás alatt nyögő orosz nép és az automata postaláda, avagy az állatorvosi ló esete

Az megvan, ugye, hogy állatorvosi lóhoz szokás hasonlítani egy jelenséget vagy intézményt, ha az összes elképzelhető hiba, betegség, tünet kimutatható rajta. Nos, Hadházy Ákos baráti köre hűen példázza a tipikus állatorvosi ló esetét. Pedig szegénynek – állatorvosként – illene tudnia, mit nem illik.

Mondjuk azt nem, hogy belepofázzunk outsiderként más állam, ország belügyeibe. Nem illik téves adatokkal operálva összemosni egy idegen ország belügyét a saját országunk belügyei feletti nyűglődésünkkel, különösen nem ráhúzva még némi külügyi maszlagot is, megöntözve egy kis EU-s sipákolással. Mégis, valamiféle rejtélyes ok miatt a hazai ellenzék perverziója, hogy rendszeresen más államok követségei előtt tüntessen, vagy éppen tartson stand-up comedyt.

Három súlytalan, magyar ellenzéki képviselő pofátlanul odaáll az orosz követség elé, és követelőzik. Követel a nagykövettől, Vlagyimir Putyintól, és ha már ott van, és karácsonyi magasságokba emelkedve csúcsra járathatja Facebook-profilja aktivitását, hát még a Zorbántól is. Egyfajta all-in-one/minden-van alapon, Alekszej Navalnij ügye mellé befért még az Északi Áramlat, a gazdasági szankciók, Paks, és második világháborús műkincsek is, ami Zorbán egyetlen és kizárólagos dolga lenne ahelyett, hogy üzletel az oroszokkal.

Vannak ám erős mondatok! Brutális vegyi támadás, az orosz hatóságok cselekedetei beismerő vallomásnak tekinthetők, a magyar nép elvár az orosz kormánytól, a magyar kormány gyáván sunnyog az ügyben, a magyar népnek joga van tudni, Zorbán mit gondol az ügyről. De szóba kerültek a stabil gazdasági kapcsolatok az oroszokkal, melyek nem helyesek, mert a demokratikus alapelvek felülírnak mindent, és nem lenne szabad Zorbánnal Putyinnal szóba állnia sem. Mert az oroszok csak az erő politikájából értenek ám, és Magyarország minden szerződést bontson fel az oroszokkal. Csak. Mert ők ezt követelik. És ezért ők szolidarítanak az elnyomás alatt nyögő orosz néppel, bár erről őket nem kérdezték meg. Azért a nagykövet tolmácsolja az ő döbbenetüket Putyinnak, mert ez a kötelessége. És hát, ugye, minden propaganda, itt és ott is, ami nem egyezik az ő véleményükkel és nézeteikkel. Na, nem elveikkel, mert azok igen gyorsan változhatnak. És hát a nézet olyan, mint a farhang. Addig tartja az ember, amíg bírja, vagy amíg nem kap jobb ajánlatot.

Amúgy Hadházy szerint törvényszerűen előbb vagy utóbb a hatalom ellenzéki politikusokat fog fizikailag is veszélyeztetni, mert hát a Zorbán már csak ilyen. És zseniális külügyérként ő azt is tudja, hogy orosz földön az emberek rettentő elégedetlenek.

Komolyan, megér egy misét a videó megtekintése. Ha félretesszük a dadogást és makogást, és kivárjuk a végét, sikítva röhöghetünk a postaláda keresgélésén és az automata láda kinyitása feletti riadalmon. Mindeközben pedig a nagykövet, az attasék és az FSzB képviselői az épületben sírva vigadnak a szerencsétlen és síkhülye magyar ellenzék újabb vergődésén.

Utána olvassátok el a levelet is, majd kérdezzük meg a három hőstől, hogy az ügyet megelőzően hallottak-e valaha Alekszej Navalnij ellenzéki politikusról. Gyanítom, nem. De most ő lett a kriptonitjuk. Remélem…

Varga Moncsi – Hunhír.info