- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Minden a koronavírusról szól – de mi a helyzet az abortusszal?

Nem kívánok, mivel sem orvos, sem közgazdász nem vagyok, a koronavírusról és annak hátteréről szólni. Azonban gondolkodni talán (még) lehet róla. Főleg azután, amit Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke nyilatkozott: „Szomorúan konstatáltam, hogy amikor a válsághelyzetben kiadtak egy utasítást, miszerint csak a legszükségesebb műtéteket szabad elvégezni, akkor ezek között az abortuszokat is engedélyezték.”

Nyugalmasabb időben remélhetően úgyis kiderül, mi állt – valójában – a COVID 19 pandémia mögött, azonban nagyon fontos lenne, ha a közéletért felelős személyek addig is kissé jobban odafigyelnének e főpásztori megnyilatkozásra.

Mert miről is van szó? A püspöki nyilatkozatot húsvét szombatján közlő Magyar Nemzet információja szerint egy hónap alatt 77-re nőtt a Magyarországon koronavírusban elhunytak száma. Nem kívánunk senkivel sem számháborút folytatni, mennyi a mennyi, de egy kommentár azért engedtessék már meg. E számhoz képest (amint Csókay András számtalanszor elmondta előadásaiban) naponta átlagosan 100-150 abortuszt végeznek hazánkban. Hogy, hogy nem, ez azonban valahogyan mégsem hír – miként persze megannyi más betegségben elhunytak száma sem.

Vajon miért nem? Erre is persze, mint mindenre, ami előttünk még nem világos, fény fog egyszer derülni. Addig pedig, jobb híján, Pelikán elvtárs szavait idézhetnők: „Lehet kérem, hogy én teljesen hülye vagyok, de itt valami nagyon nem stimmel.”

Ifj. Tompó László-Hunhír.info