- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

„Materialista keresztény”

Valaha volt ugyebár az MSzP-nek „hívő tagozata” is. Miért ne, hiszen néhai jó Virág Árpád elvtárs (alias Eisenberger Benjámin) megmondotta vala: „Minden lehetséges!” És tényleg!

Kezembe került Kálmán Olga Márki-Zay Péterrel készült interjúkötete (Szeretemország). Pont ott nyílott ki, ahol a lényeg volt. Idézem az illusztris hódmezővásárhelyi polgármestert:

Materialista kereszténynek vallom magam.”

Mielőtt legyintenők, azért tegye mindenki a szívére a kezét, vajon hányan vannak, akik ugyanilyenek, csak legfeljebb nem vallják be! De az újdonsült hódmezővásárhelyi tótumfaktum igen. Mi több, gyengébbek kedvéért hozzáteszi:

Az én materiális kereszténységem szerint nem hihető, hogy megjelenik egy angyal vagy maga Jézus Krisztus, és fizikális valóságukban ott vannak. A legtöbb ember elhiszi, ami a Bibliában le van írva, csakhogy a Biblia nagyon sok olyan dolgot mutat nekünk, amit nehéz szó szerint értelmezni, nem is kell.”

Vagyis Jézus Krisztus megtestesülése, a megváltás, az angyali üdvözlet, az Oltáriszentség csak holmi dajkamese. No meg a Tízparancsolat. Azonban mindezek után sem restell a kötetben tovább hergelni olvasóit. Arról is vall ugyanis, hogy volt, amikor jezsuita szeretett volna lenni.

Istennek hála, hogy nem lett az. Még csak az hiányozna, hogy Loyolai Szent Ignác rendjének mai képviselői között hirdettessék a fentebbi két szó.

Ifj. Tompó László – Hunhír.info