- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Átnevelő terápiára kényszeríti Kína az LMBTQ embereket

Kína keményen harcol az LMBTQ ellen. Az emberi jogi csoportok értesülése szerint Kínában legalább kilencvenhat kórházban és központban tartanak átnevelő terápiákat. A huszonöt városból tizenhétnél ráadásul az az eset áll fenn, hogy az Egészségügyi Minisztérium elutasította a közbeavatkozást – számol be róla az Advocate.

„Most nem egy kereskedelmi átverésről van szó, amiről mind tudjuk, hogy hasztalan, hanem arról, hogy veszélyeztetik az emberek jogait”

– nyilatkozta Wang Zhenyu, aki az LMBTQ közösségért és az egyenlő jogokért harcol.

2016-ban egy férfit erőszakkal tartottak fogva egy zhumadiani kórházban, ahol tizenkilenc napon keresztül kellett részt vennie átnevelő terápiákon. Egy transznemű nőt idén júliusban a saját családja szállította kórházba akarata ellenére, hogy ő is csatlakozzon egy átnevelő terápiához Jingdezhenben. 2014-ben pedig egy aktivista, Peng Yanzi élte át az elektrosokk-terápiát, majd később az ügyet bíróság elé vitte.

Gyakorlatilag Kína már 2001-ben eltávolította a homoszexualitást arról a hivatalos listáról, amely az országban elismert mentális betegségeket tartja számon. Ennek ellenére továbbra is vannak rá erőfeszítések, hogy stigmatizálják az LMBTQ közösséget. 2018-ban a kormány például megpróbálta betiltani a média összes LMBTQ tartalmát.

Hunhír.info – HumenOnline