- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Tüntetésektől hangos a német tinilány afgán betolakodó gyilkosát befogadó kisváros

„Biztonságot akarunk!” – írták ki a város feldühödött lakói a vasárnapi tüntetésen feltartott molinókra. Bár Kandel városában alig nyolcezren élnek, vasárnap több mint ezren vonultak ki a főtérre, hogy felháborodásuknak adjanak hangot egy tizenöt éves afgán behatolő támadása miatt, ami egy tinédzser lány életébe került. A térről az ellentüntetők sem hiányozhattak, akik a rasszizmus ellen szólaltak fel.

Egy hónappal a brutális tragédia után újra megtelt dühös tüntetőkkel és ellentüntetőkkel Kandel főtere. A „Biztonságot nekünk és a gyermekeinknek” és a „Mondjunk nemet a rasszizmusra és az idegengyűlöletre!” – molinókat feltartó tömeg a tizenöt éves Mia meggyilkolása miatt gyűlt össze a központban. A tinédzsert volt barátja, egy afgán migráns szúrt le egy drogériában még december 27-én.

A rendőrség tudott a fiú agresszív viselkedéséről

Az afgán migráns még 2016 tavaszán, felügyelet nélküli kiskorúként érkezett Németországba, és egy fiatalokat gondozó létesítménybe került, ahonnan szeptemberben átkerült egy másik fiatal migránsokat ellátó szálláshelyre. Az ügyészség vezetője szerint a fiú pár hónapig romantikus kapcsolatot ápolt a meggyilkolt lánnyal, aki december elején megszakította kapcsolatát a fiúval. Az afgán fiatal azonban nem tudott beletörődni a döntésbe, és zaklatni kezdte volt barátnőjét. A lány és szülei többször is feljelentést tettek a helyi rendőrségen a fiú fenyegetőzései és agresszív viselkedése miatt. A fiú végül karácsony után, egy illatszerboltban vonta kérdőre a lányt, akit a veszekedés hevében egy késsel leszúrt. A lány a kórházban belehalt sérüléseibe, a fiút pedig emberölés vádjával őrizetbe vették – írta a Deutsche Welle.

Hunhír.info