- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Molnár Oszkár megnyerte az egyéni mandátumot

A bölcs, és általunk is szívvel-lélekkel támogatott döntés, hogy Molnár Oszkár javára vissza kell lépni, meghozta gyümölcsét.

Molnár Oszkár megnyerte a választást!

Molnár Oszkár független képviselőjelölt győzött a Borsod megyei Edelény választókörzetében.
Molnár Oszkár – aki az egyetlen független képviselő lesz a parlamentben – a 8-as számú körzetben elért eredményéről az MTI-nek azt mondta: “először is hihetetlen, másodszor fantasztikus, harmadszor nagyon köszönöm a választóknak, és a Jobbiknak. A győzelmet pedig a néhány hetes kisfiamnak ajánlom” – tette hozzá.

Az MTI kérdésére úgy fogalmazott: a Jobbik jelöltjének visszalépése nem jár semmiféle kötelezettséggel számára. Azt pedig, hogy ő lesz az egyetlen független a parlamentben, óriási feladatnak és nagy felelősségnek tartja. Mint mondta, szeretné megmutatni, hogyan kellene politizálni ebben az országban.

Elődleges feladatának a térség fejlesztését, támogatását, a munkanélküliség kezelését tartja, de mindennek megvalósítását csak kormányzati segítséggel tudja elképzelni.

Véleménye szerint a győzelmében nyilván számított a Jobbik visszalépése és az, hogy a személye ellen folytatott lejárató hadjárat visszájára sült el.

A szavazókörök 98,75 százalékának adatai alapján Molnár Oszkár – edelényi polgármester – független jelölt a voksok 42,12 százalékát tudhatja magáénak, Daher Pierre, a Fidesz-KDNP jelöltje 40,46, míg Gúr Nándor szocialista jelölt 17,42 százaléknyi szavazatot kapott.

Vona Gábor a választások előtt azt nyilatkozta, Molnár Oszkárral még nem beszéltek arról, kérnek-e, s ha igen, mit a támogatásukért cserébe. Az esetleges tárgyalások eztán következnek.

HunHír.Hu