- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Erdő (Grünwald) Péter holocausthódolata nem ismer határt

Erdő (Grünwald) Péter bíboros-érsek holocausthódolata nem mai történet. Emlékeztetőül: 2004. április 15-én az állami támogatású budapesti Holocaust Emlékközpont megnyitóján ő is beállt a késsel keresztelt és a rézműves áldozatok névsorát olvasók sorába, majd Schweitzer József főrabbival a „Mindentudás Egyetemé”-n kijelentette, hogy a húsvét a vízzel és a késsel kereszteltek számára ugyanazt jelenti, legújabban pedig, hogy mindegy, ki milyen vallású, csak becsületes legyen.

Érseki, majd bíborosi kinevezésekor mindazok, akik Paskai László távozását megkönnyebbülésnek tekintették, hamarosan rádöbbenhettek, mit is képvisel valójában a szürke eminenciás római egyházjogász professzorból hirtelen bíborba mártott kalapot kapott főpap. 2004-ben, a Holocaust Emlékközpont – amelynek jelmondata, hogy „ezen aljas bűnt magyarok követték el magyarok ellen”! – avatásán a kiváló bíborosunk aktív közreműködésével tartott hetvenkét órás névsorolvasáson – amint az intézmény honlapján olvasható – „egy-egy ember kb. 25-50 nevet olvasott fel.

A névolvasást Székely Gábor, a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány kuratóriumának elnöke fejezte be. Ezt követően az áldozatoknak jelképesen közös, vallási jellegű végtisztességet adtak: a zsidó származású elpusztítottakért kaddist mondtak a résztvevők, a vészkorszak roma származású áldozatai emlékére pedig a Londri együttes olyan roma siratókat énekelt, amelyek a koncentrációs és kényszermunka-táborokban születtek és azóta is fennmaradtak.”

A mintegy 250 névolvasó – köztük olyan garantáltan magyarságkutatók, mint Gusztos Péter, Müller Péter Sziámi, Esterházy Péter, Jancsó Miklós, Schmitt Pál – „közel 60 ezer áldozat nevét olvasta fel”. (Csak halkan kérdezzük: szóval hatvanezerét és nem hatszázezerét?)

Aztán Schweitzer József nyugalmazott főrabbival egyetértésben a „Mindentudás Egyetemé”-n arról beszélt, hogy a húsvét a vízzel és a késsel kereszteltek számára ugyanazt jelenti, újabban pedig egy templomszentelési prédikációjában arról elmélkedett, mennyire mindegy, ki milyen vallású, csak becsületes legyen.

Tanulság: a jelek szerint bíborosunk a krisztusgyilkosoknak hódol, csak az ő nevüket tudja olvasni, magyar áldozataikét nem, sőt hallani sem akar róluk: mindegy neki, hogy valaki késsel vagy vízzel megkeresztelt, csak – becsületességét ezzel bizonyítandó – nekik hódoljon.

Ifj. Tompó László – Hunhír.info