- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Teljesült Dobrev Klára álma: Női köztársasági elnöke lesz Magyarországnak

Kár, hogy nem ő fogja betölteni a tisztséget. Orbán Viktor ugyanis zseniálisat húzott, és nem kis meglepetésre Novák Katalint jelölte a feladatra. A családügyi miniszter eddigi pályafutása alapján tökéletesen alkalmas arra, hogy Magyarországot képviselje a nagyvilágban. A döntés azt üzeni, hogy a gyermekek és a hagyományos házasság védelme kiemelt prioritást élvez a kormányzati politikában. A baloldal pedig kényszerhelyzetbe került, hiszen ha tiltakozik Novák kinevezése ellen, akkor szembeköpi saját magát.

Egy hónappal az országgyűlési választások előtt a parlament (tehát még a régi) megválasztja Áder János utódját, Magyarország következő köztársasági elnökét. A magyar demokrácia parlamentáris rendszer szerint működik, tehát a mindenkori államfőnek szinte szimbolikusnak tekinthető a felelősségi köre, személye azonban mind a belpolitikában, mind nemzetközi viszonylatban meghatározó. Ő testesíti meg a nemzet egységét, és képviseli hazánkat a nagyvilágban.

Orbán Viktor kedden meg is nevezte a kormánypárt jelöltjét: a Fidesz alelnöke, családokért felelős tárca nélküli miniszter, Novák Katalin fogja betölteni hazánk legelső közjogi méltóságának pozícióját.

Facebook

Jelöltsége nem pusztán esély, hiszen a mindenkori államfőt az országgyűlés többsége képes kinevezni, így várhatóan tavasszal először lesz női köztársasági elnökünk.

Ízlelgessük egy kicsit Miniszterelnök Úr pompás húzását: a balliberális oldal hosszú évek óta követelőzik, amiért kevesebb hölgy kap szerepet a politikában, sőt, időnként közvetlenül is hímsovinisztának bélyegezi a jelenlegi kormányt.

A Gyurcsány-párt jelöltje régóta vágyakozik arra, hogy egy magasan kvalifikált nő legyen az ország első embere, most megkaphatják. Hogy nem Gyurcsányné Aprev Klára lett az alkalmas jelölt, azon nem érdemes csodálkozni.

Forrás: Facebook/Dobrev Klára

 Vicces lenne, ha ezután továbbra is követelőznének:Anyám, én nem ilyen lovat akartam!

Novák Katalin személyében ugyanis egy világlátott, közgazdaságot és jogot is tanult, elkötelezett közszolga képvisel majd minket. Ráadásul három nyelven is felsőfokon beszél, az Egyesült Államokban és Párizsban is tanult. Mielőtt családügyi szakpolitikai irányba fordult, külügyes tapasztalatokat is szerzett.

Facebook

Tapasztalatai és alkalmassága mellett azonban talán még fontosabb, hogy egy olyan területet képvisel, ami életmódunk, szuverenitásunk tekintetében folyamatos, kemény viták alapja az úgynevezett „fejlett” nyugati világgal: a gyermekek védelme és a nevelésük szülők általi privilégiuma, valamint a hagyományos családmodell megőrzése.

Mert bár jogalkotási és végrehajtási szempontból a magyar köztársasági elnöknek valóban nem túl nagy a mozgástere, de ahogy az Áder János a számára kiemelten fontos környezetvédelem ügyét sokkal hatékonyabban volt képes képviselni elnökként, úgy várhatóan Novák Katalin a magyar családok és gyerekek védelmében is ki fog tudni állni, ha nyugatról bele akarnak szólni az életünkbe.Személye egyúttal egy nagyon világos üzenet ebben a témában az őt jelölő politikai közösségtől: számunkra ez a téma az első, és ezt legmagasabb szinten kívánjuk megjeleníteni. A gyerekek nevelése a szülők joga, abba nem szólhatnak bele a jogvédők, nemzetközi szervezetek vagy az egyéb aktivisták sem.

Prüszkölnek is a jelöléstől a Budapest Pride-nál, az ő reakciójuk  [1]talán a legjobb visszaigazolása annak, hogy a kormánypárt jól döntött.

A jelenlegi helyzetben persze nem lehet a jelölés időzítésének megítélésében elvonatkoztatni az aktuálpolitikai szempontoktól: Orbán láthatóan nem szeretné, ha a közéleti figyelem alig egy hónappal a választások előtt ebbe az irányba fordulna, most érdemes világossá tenni, ki lesz a következő köztársasági elnök.

AZ ELLENZÉK – HA KICSIT ELŐREHOZVA IS – KAPOTT EGY LEHETŐSÉGET, HOGY MAGA FÖLÉ KÖPJÖN, MAJD ALÁÁLLJON.

Ha nem támogatják a jelölést, soha senki nem vakarja le róluk a bélyeget: akadályaivá váltak az első női köztársasági elnök kinevezésének. Ez pedig a jogvédő szerepben tetszelgő liberális értelmiség számára történelmi bűn lenne. Azt pedig mondanunk sem kell, mekkora égés lenne, ha az ellenzék egy része „elvből” támogatná a miniszter asszony jelöltségét.

A lecke tehát fel van adva a másik oldal számára, de az országnak nincs oka aggodalomra: olyan ember fog minket képviselni a világ előtt, aki angolul, németül és franciául is el tudja majd mondani, ha kell: EL A KEZEKKEL A GYERMEKEINKTŐL!

Rőfös Géza – Kontra

Hunhír.info