- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Sabin és az ő meg a mi vakcináink

1993. március 3-án hunyt el Albert Sabin lengyel származású amerikai mikrobiológus, a gyermekbénulás elleni VAKCINA feltalálója.

A WHO az ezredfordulóra tűzte ki célul a gyermekbénulást okozó POLIO vírus teljes leküzdését. Ezért 1995-ben egy nagyszabású immunizációs programot indítottak el, amelynek során az elölt vírussal, ezt a jól immunizáló vakcinát alkalmazzák szerte a világban.
Az immunizációs program hatására (Magyarország az első volt, ahol kötelezővé tették az oltást) a WHO közel 20 éve azt is deklarálta, hogy Európa MÁR mentes a vad polio vírustól, amely ugyan még jelen van a világban, de mindössze három országban: Nigériában, Pakisztánban és Afganisztánban okoz járványos megbetegedést.

Albert Sabin amerikai bakteriológus, orvos, a gyermekbénulás elleni vakcina feltalálója

Én ahhoz a korosztályhoz tartozom, akik között jó esetben „csak” örök életre megbénultak, több esetben viszont oltás híján meghaltak az iskolatársaim.

MOST VAN VAKCINA! Többféle is! A tudomány és a technológiák most sokkal gyorsabban fejlődnek, mint 50-60 évvel ezelőtt. Ezért vannak mind a régi, mind az újabb elveken működő vakcinák.

Immunizálással a COVID-19 okozta világjárvány is legyőzhető. OLTAKOZZUNK! Nem az oltás kedvéért, nem a (méltatlanul szidott) gyógyszergyárak kedvéért, hanem az egészségért, amiért nem szenvedő kemény harcosként kell küzdenünk, hanem azt pásztorként tudjuk őrizni. Vakcinával.

Gundy Sarolta – Hunhír.info