- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Absolut hülyeség

Sokan azt is ízléstelennek és közszeméremsértőnek, zavarónak tartják, ha különböző nemű párok nyilvánosan fejezik ki egymás iránt érzett szerelmüket, kirakatba téve intimitásukat. Sérti őket. Akár erre alapozva azért elfogadhatónak kellene lennie, hogy ne legyen ez másként az azonos nemű párok esetében sem.

Van olyan, akit megbotránkoztat, egyenesen akár rosszul lesz, ízléstelennek tartja az általánosan elfogadott értékektől való eltérést. Nem harsog, nem ordít, kiabál, mocskolódik, csak azt kéri, maradjon ez az ő titkuk, nem szeretne tudni róla, nem érzi úgy, hogy köze lenne hozzá. Ehhez képest lépten-nyomon azt próbálják letolni a torkán, hogy érzékenyüljön, alkalmazkodjon, fogadjon el, tapsoljon, hirdessen szerinte abnormális kapcsolatokat.

Nem tesznek jók a nagy multicégek érékenyítő felhívásai, kampányai, tuszakolásai “a felsőbb célnak” sem, az azonos nemű társak erőltetett elfogadtatása ellenérzést vált ki a többségből. Az erkölcsi érzéket, gondolkodást, véleményt akarnak befolyásolni, megmondani, hogy mi az új jó, az új követendő, mutatni az irányt, elvenni a választás lehetőségét. A közszemlére tett szerelem, legyen az egyébként bármilyen nemi identitású párok magamutogatása, általánosan elfogadottan, morálisan kellene, hogy a megítélés mérlegét negatív irányba billentse.

A felnőtt társadalom felelőssége a felnövő generációk egészsége, épeszűsége, hogy arra ösztönzi gyerekeit, tanuljanak, képezzék magukat, legyenek érdeklődők, kedvesek, udvariasak, előzékenyek, hogy megértsék, tiszteletet, szeretetet adni és kapni képezi az egyensúly alapját. Odafigyelünk, mit esznek, mit isznak, mit ne vegyenek magukhoz, hogy bánjanak társaikkal, tanáraikkal, miért nem lehet odafigyelni arra is, hogy az abszolút formálható éveikkel ne éljünk vissza, miért akarnák, hogy divatból, menőségből a legtöbb ember számára természetellenes viszonyok alapvetések legyenek? Egy idő után kevés az otthonról hozott tanítás, tapasztalás, minta. Nrm elég, ha közben reklámok, cikkek, videók, csomagolópapírok tömkelege ontja rájuk a mai társadalmi elvárást, píszíséget, ami egyébként azért még mindig csak egy hangos kisebbség nyomulása.

Ahogy tiszteletben tartjuk a különbözőséget, véleményeltérést, toleráljuk egymás hülyeségeit, legyen a hangos kisebbség számára is elfogadott a többség nemi orientációja, és pláne merjék a cégek, vállalatok félelemmentesen, és megfeleléskényszertől nem átitatottan a csendes többség érzékenységét is szem előtt tartani. Ezt kell minden fórumon felvállalni a többségnek, és akkor elérkezik végre a genderháború-mentes békeidő.

A fentieket egyelőre nem segítik az alábbi és ahhoz hasonló provokatív kampányok. Ez éppen Szlovákiából:

„Každá láska je láska“, azaz „Minden szerelem szerelem” mottóval indította új kampányát Szlovákiában a sokszínűség mellett régóta kiálló italmárka. Az Absolut egyperces reklámfilmjében számos szerelmespár feltűnik, köztük több azonos nemű pár is, és az online kampányon túl a szpotot a televíziók is vetíteni fogják.

„Hiszünk abban, hogy képesek leszünk nyitni erre a témára, és megváltoztatni a többség hozzáállását, ami gyakran képtelen előítéleteken alapszik. Elfogadás, nyitottság, egyenlőség, szabadság – ezek azok az értékek, amelyeket el akarunk hozni Szlovákiába ezzel a kampánnyal”

– mondta Veronika Lisová, a cég helyi márkamenedzsere.

G. Németh Éva – Hunhír.info