- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Igazság és hazugság

No, lám: vannak olyan hazai balliberálisok, akik az új amerikai elnök hivatalba lépésével az igazság győzelmét ünneplik a hazugság felett. Eszerint a választásokon nem pusztán az egyik politikai világkép győzedelmeskedett egy meghatározott időre, hanem egyenesen új világkorszak köszöntött be.

Az igazság uralmának korszaka. Végre hosszú évezredek messianisztikus váradalmai beteljesültek, s mi, mai emberek a végidők kiváltságos részesei lehetünk. Most már csak arra van szükség, hogy az Amerikában megjelent igazság világszerte végső győzelemre jusson a rossz felett.

Rosszat sejtek. Akik azt feltételezik, hogy az igazság uralma már itt a földön emberi erővel megvalósítható, azok nem a Messiásra várnak, hanem magukat nevezték ki messiássá. Minden diktatúrának ez a melegágya. Egy demokratikus társadalomban természetesen lehet, sőt kell is küzdeni egyik vagy másik világkép választásokon elnyert győzelméért. De olyat állítani, hogy az új amerikai elnök által képviselt világkép győzelme egyenlő lenne az igazság győzelmével, nem más, mint egy kizárólagosságra törekvő hatalmi ambíció alig leplezett bevallása. Arról nem is beszélve, hogy azok a „demokraták”, akik most az igazság győzelmét ünneplik, ellentmondanak a demokrácia eszméjének, mert hiszen ezzel az igazság kizárólagos birtokosainak tüntetik fel magukat.

Mi, keresztények várjuk a Messiás végső eljövetelét, s a végérvényes igazság megjelenését. De nem itt, ebben a történelemben, hanem Isten tetteként, s nem valamiféle, az ember által legyártott szekuláris messianizmus eredményeként. Köszönjük szépen, messiásokra nincs szükségünk. Már nehogy elhozzák nekünk az általuk kizárólagosan birtokolni vélt igazság uralmát, mert akkor kő kövön nem marad.

Köntös László

Hunhír.info