- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Az ördög és a részletek

Egy politikai párt, miután minden létező téren – csalással vagy sem, ez most mindegy – teljes győzelmet aratott, azt pedzegeti, hogy a “rossz embereket” (értsd: a nem rájuk szavazó polgárokat, az ország lakosságának felét) megfelelő átprogramozásban kell részesíteni, sőt, el kell venni tőlük a gyermekeiket, hogy az erre a célra kialakított táborokban neveljék át őket.

Ez most nem scifi. Ez MOST zajlik az USA-ban. Nem hallottál róla? Hát, az rtl, a nóta tévé, az m1, de még a hír-tv se tudósított erről. A CNN és a Fox viszont igen. Rajta, keress rá Sandy Ocasio-Cortez nevére, a “deradicalization programs” és a “deprogramming” szavakra!

A másik: egy amerikai (fekete) jogásznő kifejti, hogy melaninszint és az intelligencia egyenes arányban áll egymással, ezért teljesen természetes, hogy az államigazgatásban, a cégeknél stb. az afrikai-amerikai származású személyeket kell előnyben részesíteni a fehérekkel szemben, mivel ők (a feketék) eleve jobb képességekkel rendelkeznek… úgy kb. mindenhez. Erről a neo übermensch-elméletről se számolt be az atv vagy a klubrádió, igaz?

Csak most találtam ki? Nem. Kristen Clarke az illető neve, akinek Jóska bácsi új pozíciót adott: ő lesz az Igazságügyi Minisztériumnak megfelelő kormányszerven belül a polgárjogi részleg vezetője. Gondoljátok, hogy ennek nem fogjuk megérezni a hatását?

A kínaiak egy ideje a nap végén fogják a zacskó csipszet a kólát, és beülnek a tévé elé, de nem sorozatokat néznek, hanem híradókat. Mert az, ami most történik, tényleg izgalmasabb és fordulatosabb, mint a “Kártyavár”. Meg is értem őket…

Szórakoztató, de egyben rémisztő is, ami most történik, mert ami most és OTT zajlik, az – köszönhetően az EU “kövessük le a világ elsőszámú demokráciáját” elvet valló vezetőinek – nemsokára ITT is napirendre kerül. Nem hiszed? Majd meglátod. Mindig ez van.

Ez az egyik oka, hogy érdekel a dolog.
A másik oka: egyértelmű, hogy Magyarországon bizonyos erők a most megválasztott Jóska bácsi hívei, más erők meg inkább a narancssárga emberhez húznak. Őszintén szólva nekem az utóbbi volt szimpatikusabb. Igaz, sok baromságot beszélt és tett (hipóivás stb), de legalább nem indított új háborút a világban és békén hagyta a többi országot. Sőt, még a kis dagadt koreaival is spanolt egy sort. Idétlenül, viccesen, de a rakéták ugye, nem indultak el… Amíg ő bohóckodott a főnöki poszton, itt se nagyon szították tovább az ellentéteket mindenféle… Mr. Jóbarátok. (Mellesleg szép a felesége.) Hosszú póráz… Most? Rövid lánc lesz. Már most vannak erre utaló jelek.

Sőt: rövid, tüskés lánc.

Sőt, nagyon rövid, mivel Jóska bácsi mindig is imádta Ukrajnát, a jelenlegi vezetését (lásd a könyvét, “Promise me, Dad”), az ukránok meg ugye, nem igazán rajonganak értünk, ráadásul stratégiailag fontos helyen is vannak, szóval… Valószínűleg b*szhatjuk.

Komolyan félek attól, hogy jövőre, amikor itt is választások lesznek, ezek a cseppet sem manipulatív, cseppet sem rasszista , cseppet sem részrehajló, cseppet sem csak a saját érdekeikkel törődő demokratikus erők, amelyek a sajátjaik közül éppen feketelistára pakolnak úgy… hetvenötMILLIÓ embert… Szóval ezek addig-addig toszogatják majd az őket éppen támogató magyar ellenzéket, és az őket éppen nem túlságosan támogató kormánypárt híveit, míg itt is az lesz, ami az araboknál volt múltkor, “tavasszal”, vagy ami az ukránoknál a Majdanon. Néha elég elgurítani egy hógolyót (az úgynevezett közösségi oldalakon keresztül manipulálni a jónépet, letiltani mindazt, ami nem “a mi igazságunk”), aztán nesze, fél óra múlva viszi a lavina a házat…

Gondolkodj csak el ezeken, és válaszolj: hogyan lehet elejét venni annak, hogy jövőre még az is szanaszéjjel baszódjon itt, amit a kovid meghagy? Hogyan lehet megakadályozni azt, hogy addig-addig hergeljenek minket, míg a végén elvégezzük helyettük a melót: beverjük egymás orrát, fejét?

Őszintén megmondom: úgy utálom a magyarországi pártokat, mint a sz*rt, a sok ex-KISZ titkárral és/vagy az általuk mozgatott bábokkal együtt. (Mert el ne tévedj: mind az.) Ezek közül válasszak? Hát jól van… Akkor legyen mondjuk az, amelyik KEVÉSBÉ megfelelési kényszeres, és KEVÉSBÉ szökdécsel úgy, ahogy Jóska bácsi és népi zenekara, valamint az EU-s asszonykórus muzsikál. De ez csak egy X lesz, szép csendben odahúzom, aztán majd válogassák ki, mint Hamupipőke…

És ennyi.

Én biztos is, hogy nem fogok utcán ugrabugrálni, másokra genyóságokat üvölteni csak azért, hogy ne AZ, hanem EMEZ a majom nyerjen (éljen jól, lophasson még többet, mert úgyis mind azt csinálja stb). És biztos is, hogy EGYIKŐTÖKET se fogom fikázni azért, mert nem azt gondolja, amit én… És ha nem akartok lavinát, nagyjából ti is ezt teszitek. Ha nem b*szogatjuk egymást, a végén esetleg nem kell sírnunk, hogy jaj, de fáj – miközben a nagyf*szúak elégedetten hátradőlnek. Mind mindig.

Szántai Zsolt (Facebook)

Hunhír.info