- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Gyermekáldás – gyermeki áldás

Sok minden jut az ember eszébe a gyermekszületésről. Vajon minden megszületendő gyermeket örömmel várnak a szülei? Beleszólhat-e egy gyermek abba, hogy oda szülessen, ahová ő szeretne érkezni és ahol majd igaz szívvel és örömmel várják? Áldás-e a gyermek? De hiszen a kifejezésben is ott van: „gyermekáldás”, hát hogyan ne lenne akkor áldás egy gyermek? Mert ahol várt gyermek születik, ott karácsony költözik be a házakba, akként, mint ahogy a karácsonyi liturgia, ahol hangulatot teremt, ott mindig szeretet lengi be a teret, mert örömöt hoz a várt gyermek.

Áldást hoz magával, áldást a családra, mint akkor Az is, Aki 2000 éve megszületett és áldást hozott az egész emberiség nagy-nagy családjára. Minden gyermek küldetéssel jön! Valamennyi! Még a nem várt gyermekeknek is küldetésük van az életre és az életben, a többi embert irányító érzelem formálásában.

A 2000 éve Megszületettnek volt és van talán a legnagyobb küldetése a Földön: a cselekvő szeretet gyakorlása és gyakoroltatása, ezen keresztül a szeretet szolgálata, amely az emberiséget szeretetközösségé képes formálni. Még akkor is, ha Őt nem mindenki várja, nem mindenki hiszi, még annak is – remélhetően – a szívébe költözik valamilyen gyermeki karácsonyi tisztaság utáni vágy és szeretet-jóság.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok szeretetteljes és szép karácsonyt Minden Gyermekszeretőnek, várakozzon akár a régi szalmajászolból érkezőre, vagy akár egy baldachinos ágyikó mellől osszon gyökereket és szárnyakat.

Gundy Sarolta – Hunhír.info