- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A jó és a rossz

A ma liberalizmusnak nevezett valami azt találta ki, hogy világ erkölcsi megújításának jelszavával számolja fel a Nyugat keresztyén múltját. Ez a forradalmi hevület mára már odáig jutott, hogy a fehér keresztyén ember a bűnös ember szinonimája.

A világ fel lett osztva jókra és rosszakra, szabadokra és diktátorokra, demokratákra és fasisztákra, gyűlölködőkre és humanistákra, haladókra és maradiakra. Így lett a fehér keresztyén emberből maga a megtestesült gonosz, amely hosszú évszázadokon keresztül csak azon mesterkedett, hogy miként is tudná kizsákmányolni a világ többi részét. Úgyhogy jobb átírni a Nyugat történetét, s nem történelmi érdemeit kell méltatni, hanem sokkal inkább azt kimutatni, hogy ez a múlt maga az erkölcsi fertő az összes ikonikus alakjával együtt. A keresztyén Nyugatot demitologizálni kell, mert csak így teremthető meg egy új erkölcsi kezdet, egy olyan világ, amely úgymond már az értékek alapján szerveződik.

Ami engem illet, mindig is gyanakodtam a purifikátorokra, azaz olyan eszmei vállalkozásokra, amelyek erkölcsi rendet akarnak teremteni a világban, mégpedig úgy, hogy az embereket két részre osztják. Jókra és rosszakra. Az ügyeletes rossz ma a keresztyén fehér ember. Inkább legyél fekete. Akkor már jó vagy. Inkább legyél migráns. Akkor már jó vagy. Érezd rosszul magadat, ha fehér keresztyén vagy. De azért jóvá teheted bűnödet. Ha ezután szeretsz. Mindenkit. Legyél tehát nyitott, s lásd be, hogy a milliónyi migránsnak esze ágában sincs téged elnyomni. Ők jók. Lásd be, hogy az a fekete erkölcsileg magasabb szinten áll nálad, s ha tehette volna, megvalósította volna az ideális társadalmat, de hát szegény eddig el volt nyomva. De ők jók.

Ezekkel a liberális (vagy mi) erkölcsi megújulási mozgalmakkal mindig az a probléma, hogy menthetetlenül rasszisták. Az embereket jó és rossz csoportokra osztják, s nem veszik tudomásul a bűnös emberi természet egyetemes jellegét. Dehogy akarom én mentegetni a nyugati fehér keresztyén ember sok-sok bűnét. De azért elég nagy vakmerőség a keresztyén fehér embert okolni az egyetemes emberi természet minden nyomorúságáért.

Köntös László

Hunhír.info