- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Naná, hogy éjjel támadt a vírus, nyomi

Azt mondják az okosok, hogy nyilván éjjel terjedt a vírus az utcán. Meg kutyasétáltatás közben. És máskor nem is. Na, ne már. Csak annyit kérdezek ezektől a nagyon okos emberektől, hogy maguktól sikerül ilyen viccesen hülyének lenni, vagy segít nekik ebben valaki? Az éjszakai kijárási tilalom nem a vírus éjjeli életmódja, hanem a bulikázó fiatalok miatt van.

Tudjátok, azok miatt, akik a nyár elejei nyitás után újra birtokukba vették a romkocsmákat, aztán amikor korlátozni kezdtek, átálltak „home-office” bulikára. Ők a hivatásos bulikázók, akik érinthetetlennek hiszik magukat a Malligand-fok okán. Ők azok, akik képtelenek a fenekükóön megülni, és azt hiszik, ha egymás szájába okádnak is a bulinegyedben, ők akkor is érinthetetlenek. Erre mondjuk rácáfolt a nyolcadik kerületi 28 éves képviselő, meg a jó pár harmincas elhunyt, de ez őket akkor sem érdekli.

Ha buli van, hát buli van, nekik meg jogaik, a nagymama otthon pedig dögöljön meg, ha észrevétlenül átadták neki a vírust. Azért az utolsó nyugdíjból toljon még pár tízezrest, az utolsó utánit valahogy majd csak felveszik még, aztán véget ér a mese. De legalább a lóvé elég lesz pár trendi shot-ra, vagy egyéb ütős cuccra. Vagy valahogy így. Na, ezek azok, akik kijárási tilalom után taxikáznak, némi anyaggal a zsebükben, tűsarkúban, miniben és bokalengős gatyóban. Mert nekik, kérem, jogaik vannak.

A másik fele a rettegő ősanyák és tanárok gyülekezetének és a többi anyának az összecsapása: miért nem lehet az általános iskolákat is bezárni. Mintha a boltban az eladó, a gyógyszerész a patikában nem dolgozna, csak a tanár. Csak ő a veszélyeztetett, senki más nem ebben az országban. Se a boltos, se a hentes, de paraszt néni is legyen ott ám a piacon, ha ő vásárolni akar, és a postás is menjen a levelekkel, sőt a futár is az otthonról, rettegve megrendelt csomagokkal.

A lényeg, hogy ő retteg, de azért kapja otthon is a fizetést, hiába az állását elvesztő anyuka tanítja otthon írni-olvasni a gyereket. Ja, és mielőtt elfelejtem, azért a takarítónő is takarítsa mindenki után a covidos kulárét, mert hiszen neki ez a dolga, ugye? A te mocskod más tüntesse el, míg te békésen rettegsz. És egyébként tényleg, mintha mindenki milliós tartalékokkal rendelkezne otthon, mindenki megtehetné, hogy nullahuszonnégyben magántanárt játszik a saját gyereke mellett, persze fizetés nélkül.

A lényeg, hogy a tanárok ne legyenek betegek, hát zárjuk be a sulikat. Akkor legalább ők tudnak menni vásárolni a boltba, ott át tudják adni tünetmentesen is a vírust a boltosoknak, a patikában a patikusnak, a piacon az őstermelő nénikének. Mert azoknak akkor is dolgozni kell, ha a gyerek épp otthon blicceli el az online órát. Hiszen a tanárok akkor is kapnak fizetést, ha úgy-ahogy letolják az online órát, a többit majd a szülő megoldja, az már nem érdekli őket, hogy a pincér, a szakács éppen éhen pusztul otthon, és anyuka az ő egészsége miatt kellett otthon maradjon, és ezért rúgták ki a munkahelyéről. Az nem számít.

Zárjunk be mindent, főleg őket, de legyen bolt, pláza és piac. Egy nagyon okos ember azt írta nekem, hogy de hát szegény tanárt naponta 30 gyerek ölelgeti, puszilgatja, és azok otthonról, a tesóktól és anyutól mennyi, de mennyi vírust tudnak átadni neki. Hát igen, biztos jóval többet, mint a boltosra ráköhögő több száz vagy ezer ember, az árut mocskos kézzel tapizó ember után pakoló raktáros, a folyton betegek százaival kontaktáló patikus, és így tovább. Ők valóban nem lehetnek érintettek, csak a tanárok. Komolyan elhiszitek ti néha, amiket írtok?

Végtelen önzés, az egoizmus a csúcsára jár, de legalább Lenkei D-vitaminja gyorsan fogy, és Gődény még mindig hirdeti az igét a Facebookon. És, hogy mindenkinek jó legyen, a múlt héten azért megint volt tüntike, hiába tolják az SZFE blokádot már home office-ban. Mert itt, kérem, az embereknek jogaik vannak. Joguk van hülyének, retardnak és végelenül önző patkánynak lenni. Csak eszük és gerincük nincs már emellé. Én már csak annyit szeretnék tudni, hogy az emberek tényleg képtelenek mit kezdeni magukkal? Ha nem lehet bóklászni, plázázni, mozizni, kocsmázni, akkor megáll az élet?

Varga Moncsi – Hunhír.info