- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Gerinctelen gerincbántalmak

Ma valakit az ismerőseim közül nagyon nagy igazságtalanság ért. Amikor egy ártatlan embert bűnösnek kiált ki egy (mindig minden körülmények között és minden rendszerben) jól pozicionált nagyhangú és rákontráz a kedvező szélirány miatt egy újsütetű támogatója is, meginog a gerinc stabilitásról kialakult tudomány. Mindez csakis azért, mert a két pozicionált közös érdeke most ezt így kívánja.

A jellemtelen balkezes most kezet fog a jellemtelen jobbkezessel. Nehéz tornamozdulat, de az érdek most így kívánja. Bal, a (jobbnak hitt) jobbal parolázik, a hajlító és feszítő izmok tónusfokozódása most tök sima.

Hiába, a különleges gerincmozgáshoz nagy tehetség kell. Például a korábbi ellenfelek csaknem baráti kötelékbe képesek fűzni saját idegpályáikat. Ez különösen érdekes, amikor valaha volt politikai ellenfelek most azonos üzleti érdekből egy platformon hazudnak. Vajon miért? Hát mert félnek. Egymástól félnek, ezért közösen hazudnak.

Ők attól lesznek nagyok – szerintük –, ha együtt hazudnak és nekimennek a védekezésre képtelen – akár hatalom nélküli – ártatlannak, aki csak felhívja a figyelmüket, merre egyenes az egyenes.

Meg kell szabadulniuk az ilyentől! Túl becsületes. Ezért félnek tőle és így már nem csak egymás miatt generálódik a félelmük, hanem még jobban a közös, de szókimondó egyenes ellenfél miatt, akit együtt ócsárolhatnak, sároznak, utálnak. Így alakulnak ki az abszurd platformok, minden igazságot, becsületet, egyenességet nélkülözve. Így alakul ki az emberiség mutáns alfajtája is, a gumigerincesek rendje.

Gundy Sarolta – Hunhír.info