- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Gondolatok a tökéletességről

Két dolgot egyszerűen nem lehet nem észrevenni ma. Az egyik a meleg. A másik a vita, meg annak a hogyan-mikéntje. Fura a két dolog összeházasítása, sőt kifejezetten tökéletlennek tűnik, de a melegben miről is elmélkedhet az ember? Nos, az egyik mindjárt az élő szervezet működésének összerendezettsége. Képesek vagyunk a hőségben izzadni és milyen abszurd, hogy erről is a tökéletesség, a Teremtés tökéletessége jut az eszünkbe…

Micsoda precizitás akár az is, hogy a hőség tökéletlensége párosul a tökéletes testfunkcióval, a víz oldóképessége a szomjúság oltásával, a víz egyáltalán a földi léttel, a Föld kialakulása az életre alkalmas hőmérséklettel, a Nap a melegítő erejével, az oxigén légzésre alkalmas arányával a levegőben, az utód egyetlen sejtben való életre szóló kódoltságával.

Fantasztikus szabályok, terv- és törvényszerűségek. Tökéletes világ tökéletes funkciókra szabott emberekkel: tökéletes Teremtés és az ember tökéletességre törekvő állandó tökéletes vagy tökéletlen küzdelme.

Amikor az összefüggések, a miértek és az azokra adott válaszok olyan szorosan kulcsolódnak egymásba, mint az okok az okozatokba, akkor hihetetlen erővel döbbenünk rá arra, hogy a tökéletesre való törekvésben még tökéletes érzelmi átvitelek is léteznek. Mert egyetlen bonyolult gondolat és az arra adott válasz nem képes megfoganni érzelem nélkül.
A természeti törvények harmóniájában is ott a Teremtés érzelme. Az ég kékjében, az emberi arcok sokféleségében, a virágok színpompájában, de még a legrútabb élőlény érdekességében is ott a tökéletesség és az érzelem tökéletes egysége.

A másik gondolatom – ez kissé rövidebb ívű, mert ez már messze nem a tökéletesen teremtett, hanem gyakran a tökéletlenre sikeredett emberi tulajdonságokhoz kötődik – Marcus Aurelius Elmélkedések c. kötetében hangzik el:

„Egyáltalán, ne vitatkozz arról, hogy milyennek kell lennie a jó embernek, hanem légy olyan.”

Érdekes ezek után egy vita a tökéletességről? Nem. Ugyanis a vitában a hülyeség tökéletesen megérthető, a részeggel és az őrülttel meg tökéletlenség lenne vitatkozni. Az igazság az az egyetlen dolog, amivel NEM LEHET vitatkozni, mert az Igazság maga a TÖKÉLETESSÉG!
Még ebben a nyomorult melegben is, amikor napi 3 liter vizet kell vedelni, hogy KÖZEL tökéletes legyen az agy funkciója és hogy közel tökéletes vitát lehessen folytatni jó és nem rosszindulatú, kekeckedő és tökéletlen emberekkel.

Gundy Sarolta – Hunhír.info