- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Hová pisálnak a migránsok?

Bocsánat, ha a címmel meghökkentek bárkit is, de erősen ide kívántam irányítani a figyelmet, mert nagyon kíváncsi vagyok a válaszra.

Az újságokból erre a kérdésre konkrétan még sosem kaptam választ. Olvasom a híreket, köztük azt, hogy tízezrek keltek át a napokban az EU-határon. Ezek az emberek vándorlásuk során, ha nem is sokat, de mégis: esznek-isznak – és közben (bocsánat…) ürítenek is. Kérem: jön a horda és nyomot hagy maga mögött.

A szakirodalom számítása szerint fejenként és naponta durván fél kilónyi székletet és nagyjából 1-2 liter vizeletet. Ez tízezer ember ember esetén napi ötezer kilónyi szar.
Potenciális fertőzés és méreg…

Gusztustalan beszélni róla? Az. És mit szóljanak azok, akik az utak vagy az úttalan utak, esetleg városok és falvak mentén találkoznak e termékekkel? Takarít valaki utánuk?
Fertőtlenítenek?

A Sziget Fesztiválhoz 1200 db mobil WC, 600 db angol WC és 2 kamionnyi WC-papír kell.
A hordák sokkal nagyobb vándorlásához vajon mennyi? Jut ezeknek a nyomorultaknak mosdóvíz? Nem emlékszem rá, hogy beszéltünk volna róla.

Bocsánat: rátaláltam egy Guardian cikkre: skorpiók, patkányok és kígyók harapdálják a gyerekeket, több száz ember használ egyetlen zuhanyzót, a környék bűzlik az emberi ürüléktől, az élelmiszerhiány pedig mára mindennapos a görögországi Leszbosz szigetén, ahol Európába igyekvő menekülteket tartanak fogva, írja a lap. Tovább is van: tudja-e valaki, hogy mi történik például a betegekkel – és a halottakkal? Mert azok is vannak.

Tisztelettel kérem mindazokat, akik választ tudnak adni a helyzet áttekintésére, írjanak. Tényeket kérek…

Mészáros Sunyó Sándor – Hunhír.info