- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A Követendő követése

Azok ott álltak ketten, Ő pedig egyedül volt. S bár a tömeg számottevően növekedett és sokan látták, amint elindult egyedül, mégsem rohantak utána, nem emelték a magasba, nem volt üdvrivalgás vagy celebimádás, mindössze az a 2 ember követte. Pedig a tömegből valamennyien tudták, hogy Ő Kicsoda.

Aztán a kettő közül az egyik amikor hazaért, elmondta a testvérének, hogy Kivel találkozott. A testvér azonnal vele tartott és együtt mentek vissza Hozzá, míg egy idő múlva már négyen lettek. Azok is tovább adták, hogy találkoztak Vele és azok is tovább adták másoknak. Aztán egyre többen lettek Körülötte és követték. A kettőből több millió lett. Sok százmillió.

Réti István: Krisztus az apostolok között

Ha csak két ember, meg még kettő, meg négy, meg nyolc jön össze, akkor egy idő múlva mind többen és többen lesznek, akik követik a Követendőt. Tudja mindenki, hogy akármilyen utat is választ magának és még ha milliókkal is lép együtt, mindig lesznek olyanok, akik azt fogják mondani, hogy téved, nem a helyes úton jár, és mindig lesznek olyanok, akik a kettőt, a négyet, nyolcat és a milliókat fogják követni csakis azért, hogy azt az Egyet együtt követhessék, még akkor is, ha az üldöztetésekkel, megaláztatásokkal vagy tragédiákkal jár együtt. Mint mostanában, a legújabb, az értékvesztett jelenben.

Jó lenne hát, ha bennünk is tisztázódna, hogy mire vállalkozunk, amikor magunkat a Követendő követőjének tartjuk. Még ha Ő nem is celeb, nem is sztár és nincs is hol lehajtania a fejét…. A követése akármilyen áldozatot is követel, megéri.

Gundy Sarolta – Hunhír.info