- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

”Mintapéldánya ő a méregkeverőknek…”

Az emberiség legnagyobb rákfenéje a gyűlölet. A történelem folyamán ugyanis már számtalanszor bebizonyosodott, hogy elszabadulása romlást és pusztulást hozó csetepatékat, illetve háborúkat okoz. A technika mai fejlettségi fokán pedig ezek következményei többszörösen túlléphetik a bolygónk létét veszélyeztető szintet.

Csírájában el kellene fojtani tehát a szítására irányuló próbálkozásokat és az elharapózását előidéző megnyilvánulásokat, hiszen ez egy olyan érdek, ami alól nincs kivétel.

A Székelyföldön történtekre is fokozott figyelmet kell szánni, mert sajnos, a gyűlöletkeltés egyik gócpontjává vált. Itt ugyanis tucatjával találhatók önszorgalomból vagy megbízatásból uszító bujtogatók, akik folyamatosan mételyt csepegtetnek a magyar és román közösség szívébe és tudatába.

Egy valaki viszont még közülük is kiemelkedik, hiszen feljelentéseinek se szeri, se száma, és eddig több mint 160 pert zúdított a székelyföldi önkormányzatok és közintézmények nyakába. Mintapéldánya ő a méregkeverőknek. Egy működő demokráciában azonban felforgató tevékenysége még rövid távon sem okozhatna gondot, mert elszigetelődne, majd megkapná a törvények értelmében ezért kiszabható büntetését. Egy működő demokráciában, de nem Romániában, főleg annak a többségében magyarok lakta, gyarmatként kezelt szögletében. Nálunk ugyanis a feszültség fenntartásában érdekelt sötét háttérerők felkarolják az effajta romboló magatartást.

Számukra ugyanis az állítólagos robbanásveszély kiapadhatatlan anyagi forrást biztosít. Ráadásul az (i)gazságszolgáltatás is egy követ fúj velük, amint azt a hivatásos jelentgető által javarészt megnyert perek kimenetele is ékesen bizonyítja, az ország nagy szégyenére.

Aknamunkájuk pillanatnyilag nekünk sok kellemetlenséget okoz ugyan, de voltunk mi ennél szorultabb helyzetekben is a múltban, és mindegyikből kivágtuk magunkat. Így fog ez történni most is, ha kellő bátorsággal, hittel és állhatatossággal rendelkezünk. És a gyűlöletkeltők előbb-utóbb eltűnnek a történelem süllyesztőjében, az őket tápláló, valamint mozgató rendszerekkel együtt.

Bedő Zoltán / Székely Hírmondó

Hunhír.info