- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A Bombenholocaust újabb epizódjára derült fény

Szörnyűséges titkot osztott meg családjával egy idős amerikai férfi, aki a második világháborúban egy B-17 bombázó repülőgép pilótájaként szolgált. Akaratán kívül olyan háborús bűntett elkövetésében vett részt, amelyért egész életében rettegett, hogy felelősségre vonják. Pedig elmondása szerint neki egészen a leszállásig fogalma sem volt arról, miféle célokat támadtak 1945 február 3-án.

Eugene H. Hall, az Egyesült Államok 8. Légi Hadserege (USAAF 8th AF) 1. légidandárja (1st Air Division) 401. Bombázócsoportja (401st Bombardment Group), 612. Bombázószázadának (612th Bomb Squadron) tagja volt. Az alakulat B-17H típusú repülőgépekkel támadta Németországot. Hall 35 éles bevetést teljesített 1944 és 1945 során.

1945 február 3-án, azaz tíz nappal Drezda barbár bombázása előtt különös akcióra indultak. Szokatlan módon a bombázótiszteket külön hívták eligazításra, és még a saját bajtársaiknak sem árulhatták el, mi lesz a célpont. A többieket csupán navigációs és egyéb adatokkal látták el. Ebből tudhatták, hogy a célpont Berlin területén lesz, de ennél többet nem.

Csak a bevetés utáni eligazításon tudták meg, hogy a célpont egy berlini park volt, ahol több ezer háborús menekült zsúfolódott össze, köztük természetesen nők, gyerekek sokasága. Ezt a tömeget kellett élőerő elleni repeszbombákkal pusztítaniuk. Az amerikai hadvezetés célja az volt, hogy a menekülők körében pánikot keltsenek, azok szétszóródjanak az egész városban, és a tömeg akadályozza a német főváros közlekedését és a védő csapatok tevékenységét. A hajózók Hall elmondása szerint hihetetlenül felháborodtak ezen a barbárságon, és csaknem lázadás tört ki. Több repülőkatonát, így őt magát is, ki kellett vonni a frontról és hazaküldeni Amerikába. Bár ez neki egyébként is kijárt volna, hiszen történetesen ez volt az utolsó, 35. éles bevetése.

A történetet megerősítette a személyzet másik, még élő tagja, Julien Roadman, a B-17H egykori parancsnoka.

Azt persze ne várja senki, hogy az amerikai kormány elismerje ezt a háborús bűntettet. A történetet Allen E. Hall, az egykori hajózó fia hozta nyilvánosságra a Quora.com weboldalon, amelyet történetesen a HunHír egyes cikkírói is gyakran lapozgatnak. A fenti adatok alapján azonban, amelyeket ő adott meg, ellenőrizhetőek a tények, hiszen az amerikai levéltárakban őrzött második világháborús katonai iratok a mai napig hozzáférhetőek és kutathatóak.

tc

Hunhír.info