- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kövér László és Reuven Rivlin

A HunHír is hírt adott már róla: Izraelben „nemkívánatos személy” lett Kövér László. Ezt izraeli kollégája, Reuven Rivlin, becenevén „Rubi”, közölte a magyar házelnökkel. A történetben az a pikáns, hogy „Rubi” a jobboldali Likud tagja, s ez a politikai formáció a Fidesz egyik testvérpártja. Kövér Lászlónak tehát az egyik politikai „testvér” adott egy pofont.

A hírt – az atv-re hivatkozva – a Mazsihisz honlapja is közölte, az atv viszont a Jerusalem Post információra hagyatkozott. Ellátogattam az izraeli újság honlapjára, s ott találtam egy igen érdekes hírt. Vezető hírt.

„Rubi”azért írta meg levelét, mert júliusban konferenciát rendeznek Jeruzsálemben a száz éve született Wallenberg emlékére, s erre az eseményre meghívást kapott Kövér László is. Aki ezt megelőzően egy másik eseményre is ellátogatott – nevezetesen Nyirő József meghiúsult újratemetésére. Ezen háborodott fel a testvérpártbeli „Rubi”, aki többek között ezt írta magyar testvérének:

„Ön úgy döntött, hogy részt vesz ezen a megemlékezésen, és ezzel nyíltan szolidaritást vállalt egy olyan személlyel, akinek a pártja, a magyar kormány keretein belül, együttműködött a német náci gyilkosokkal a zsidó nép megsemmisítésére irányuló programjuk megvalósításában.”

Vajon milyen pártra gondolt szegény „Rubi”? Melyik párt volt Nyirőé? Csak nem a nyilasoké? S miért éppen most, többheti késéssel háborodott fel? Talán az ún. „Elie Wiesel” is lobbizott a felháborodás érdekében? Mert Kövér nem alázkodott meg, nem szórt hamut önnön fejére, nem esdekelt a „holocaust”-szélhámos bocsánatáért?

„Rubi” nem először lép fel durván a neki nem tetsző személyekkel szemben. Amikor például XVI. Benedek pápa szentföldi látogatása során beszédet mondott a Yad Vashemben, „Rubi” élesen nekiment a pápának, s fejére olvasta, hogy a második világháború végén a német hadseregben szolgált. De az egyik német lapnak adott nyilatkozatában azt is elmondta, miért nem volt jelen a repülőtéren, amikor a pápa megérkezett. Az ok: a pápa „szentföldi” zarándoklatot említett előzetes közleményében, márpedig „Rubi” szerint „a Szentföld ma Izrael Állama és fővárosa Jeruzsálem”. Értjük jól: a Szentföldön nincs semmi keresnivalójuk az őslakosoknak, a palesztinoknak. Legalábbis „Rubi” szerint. Ráadásul „Rubi” azt is nehezményezte, hogy a pápa nem adott lehetőséget a jeruzsálemi főpolgármesternek, hogy köszöntse őt, mert a Vatikán álláspontja szerint Jeruzsálem nem része Izraelnek (ezt a nézetet osztja egyébként a nemzetközi közösség, Nagy-Izraelt – vagyis az USÁ-t – leszámítva). Hát ezek miatt haragudott meg „Rubi” a pápára. Hogy a Szentatya hogyan vélekedett a modortalan zsidóról, arról nem szól a fáma.

Kövér László tehát megnyugodhat: jó társaságba került – egy csoportba a Szentatyával. De szívesen lennék Kövér László helyében!

Mellesleg tényleg szerencsés ember a magyar házelnök. Tisztességes ember nem megy el hivatalos látogatásra – izraeli meghívásra! – a megszállt Jeruzsálembe. Magánemberként elmehet, abban nincs semmi kivetnivaló. De hivatalos látogatóként legitimálni az izraeli megszállást – megbocsáthatatlan bűn.

No de említettem fentebb, hogy a hivatkozott izraeli újság (The Jerusalem Post) honlapján találtam egy érdekes hírt. Vezető hírt. Mert nem Kövér László „kitiltása” a vezető anyag, ezt nem is látom a nyitó oldalon. A vezető hír: ki nyerte az egyiptomi elnökválasztást? Tegnap még azt híresztelték, hogy Mubarak egyik embere a befutó. S most mit látok?

Mohamed Murszi, a Muszlim Testvériség jelöltje nyerte meg a csatát. 51,7 százalékkal. Püff. Ez bizony rossz hír a cionistáknak, pláne így sabbat után. Mert ezek a „testvérek” másmilyen „testvérek” ám. Rühellik nagyon a „Rubi”-féléket. S oda is sóznak nekik, ha nagyon morcosak.

A világ most majd Egyiptomra figyel, Kövér elmaradt látogatása pedig senkit sem érdekel. Szerintem a magyar házelnököt sem. Persze kölcsönkenyér visszajár: elvárható, hogy a házelnök a jövőben egyetlen cionista delegációt se fogadjon. Az ugyanis megengedhetetlen, hogy a Szentföldet megszállás alatt tartó cionisták írják elő, kinek a temetésére nem mehet el egy magyar politikus.
Ne legyen kétségünk: a hadjárat folytatódik. „Rubi” is csak egy szem a láncban. Várom a folytatást.

Szalay László – Hunhír.info