- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Gyűlöletleltár a Síp utcából

Igen, mostantól rendszeresen szemlézni fogom a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége honlapján és fészbuk oldalán olvasható híreket, hozzászólásokat. S leltározom a gyűlöletet árasztó megnyilatkozásokat. Síp utcai gyűlöletleltár – ez az új műfaj neve.

Tegnap már megosztottam az olvasóval egy érdekes leletet: egy cionista hölgy nemes egyszerűséggel „gané”-nak nevezte Kövér László házelnököt [1]. Ma színre lépett a „tetű”. Egy hamisítatlanul Síp utcai „tetű”.

A Síp utca fészbuk oldalán még sabbat beállta előtt – mert a legfrissebb hír: „Jó szombatot! Shabat Shalom!” -, szóval a pénteki gyertyagyújtás előtt néhány órával megjelent az oldalon a rettenetes, a gyertyalángot is kioltó hír: Prohászka Ottokárnak szobra lesz a fővárosban. Íme, a rövid közlemény:

„Az emlékmű a XIII. kerületi Lehel térre kerülne és a főváros Fidesz-KDNP-s többsége elviekben támogatja is a kezdeményezést. A kerület vezetése szerint viszont elfogadhatatlan, hogy egy vitatott személyiségű embernek szobrot állítsanak.”

A fenti szöveg alatt a Mazsihisz honlapján olvasható hír „linkje” látható, ezt követik a hozzászólások (jelen sorok írásakor három darab).

Márta Fok nevű olvasó írja:

„Bocsánat csak kérdem? A Mazsihisz nem tiltakozik?”

Miért kellene tiltakoznia? Nem egy kiugrott, katolizált rabbi kap szobrot, hanem Magyarország apostola és tanítója. Mi köze ehhez a Síp utcának?
A következő tiltakozó neve: Edit Lipcs. Őt már ismerősként köszönthetjük: ez a kreatúra nevezte tegnap „gané”-nak Kövér Lászlót. Prohászka Ottokár nem „gané”:

„Mi a franc megy itt ebben az országban? Már minden tetű kaphat szobrot?”

S végül Kuzmits Richárd nevű honpolgár zárja a sort:

„Nem szeretnék itélkezni de a bálványimádás tiltott dolog.”

Igazából a második hozzászólás fogott meg. De nagyon.
Tegnap már írtam valamit ennek a hozzászólásnak a szerzőjéről, az Edit Lipcs nevű, magát nőnek nevező lényről. Mellékeltem is egy képet a fészbuk oldaláról: „I love Israel.” Most újabb képre bukkantam a lipcsi oldalon: ”NEVER GIVE UP ISRAEL”.

Hát erről van szó, kedves Edit Lipcs! Mi is pont ezt mondjuk a saját hazánkról:

NEVER GIVE UP HUNGARY.

Helyben vagyunk: éppen erről írt és beszélt hosszú éveken át Prohászka Ottokár is. S éppen ezért érdemel szobrot MAGYARORSZÁG fővárosában. És városaiban. És falvaiban. Izraelt természetesen kihagyjuk.

Szalay László

Szalay László – Hunhír.info