- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Hazugságokat terjeszt a Mazsihisz

Olvastam a Síp utca honlapján, hogy a legfőbb ügyész hivatalában fogadta [1] a Mazsihisz vezetőit. Gondolom, ez a beszélgetés egy sorozat első része – a későbbiekben a katolikus, református, evangélikus főpapok, az iszlám közösség vezetői és egyéb, államilag elismert vallási közösségek vezetői is megfordulnak majd Polt Péter dolgozószobájában. Mert bizonyára nekik is van mondanivalójuk a főügyész számára.

A Polt-Síp utca találkozóról kiadott mazsihiszos közleményben többek között ezt olvastam:

„Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke hangsúlyozta: az egyre terjedő antiszemita indíttatású bűncselekmények üldözése az eddigieknél is nagyobb elszántságot és következetességet kíván meg, emiatt olyan speciális nyomozási technikákat kell alkalmazni, amelyek lehetővé teszik az ilyen cselekmények motívumainak felderítését.”

Feldmájer tehát „speciális nyomozási technikákat” követel (lásd: „kell”), mert szerinte az „antiszemita” cselekmények „motívumait” is fel kell deríteni (?!). Aki ismeri és rendszeresen olvassa a Síp utca honlapját, nyomon követi a Mazsihisz vezéreinek nyilatkozatait, az tudja: annyi hazugságot terjeszt ez a társaság, hogy külön figyelőszolgálatot kellene felállítani a hazugságok, torzítások azonnali leleplezésére. Ráadásul nincs szükség „speciális nyomozati technikára” sem, hiszen a Síp utca motívumai ismertek. Nem kell bővebben részleteznem.

Lássunk egy friss példát a Síp utcai hazugságterjesztésre. Ma ismét foglalkozott a Mazsihisz honlapja azzal az eget rengető hírrel, hogy az ún. „Elie Wiesel” tiltakozásul visszaküldte azt a kitüntetést, amelyet 2004-ben kapott Mádl Ferenc köztársasági elnöktől (s amelyet a D-209-es rajtszámú akkori kormányfő személyesen fuvarozott el a kitüntetettnek Amerikába). A Síp utca tegnap ugyan közölte már „Elie Wiesel” levelét, ma azonban úgy érezte a Zoltai-csapat, hogy nem árt folytatni a habverést. Hiszen ez a gyülekezet ezért létezik.

Szóval a Síp utcai honlap ma közölte az AFP hírügynökségnek a témával foglalkozó cikkét, amelyet egy bizonyos Andrea Anca írt. Nem közlöm a hosszú AFP-firkálmányt, csak néhány részletére, ordító hazugságára hívom fel a kedves olvasó figyelmét.

A cikkben azt olvassuk, hogy az „Elie Wiesel” nevű szélhámos „magyar származású”. Ez hazugság. Maga az ún. „Wiesel” sem állított ilyet soha, csak annyit: Máramarosszigeten született zsidó családban. Ami persze szintén kétséges, hiszen nem tudjuk, voltaképpen kicsoda az az ember, aki magát „Elie Wiesel”-nek mondja. Nem tudjuk, mi a valódi neve.

Andrea Anca azt írja, hogy Kövér László „részt vett Nyirő József újratemetésén”. A szerző bizonyára átaludta az elmúlt heteket: újratemetés nem volt, megakadályozták a román hatóságok. Andrea Anca tehát hazudott.

Aztán ezt is írja az AFP tollnoka:

„Nyírő támogatta Horthy Miklóst, Magyarország diktátorát, Hitler szövetségesét 1920 és 1944 között, valamint Szálasi Ferencet is, a brutális nyilaskeresztes rezsim vezetőjét, akit a megszálló németek segítettek hatalomra.”

Csupán egyetlen megjegyzés: Horthy Miklós nem volt diktátor. Kormányzó volt. S 1920 és 1944 között nem volt Hitler szövetségese, mert 1920-ban Hitler még nem volt sehol. Andrea Anca tehát ismét hazudott.

Az AFP művelt és tájékozott szerzője nem tud szabadulni Nyirő Józseftől, ismét visszatér a Kövér-Nyirő kapcsolatra:

„Románia meg akarta akadályozni Nyírő újratemetését, de az eseményre végül sor került, és részt vett rajta Kövér László, valamint Vona Gábor, a szélsőjobboldali Jobbik vezetője is.”

Fentebb már leírtam, amit mindenki tud (leszámítva Andrea Ancát és a Síp utcai legényeket): nem került sor Nyirő József újratemetésére. Ismétlem: NEM VOLT ÚJRATEMETÉS. Hogy a Síp utcában is értsék: לא היה מחדש קבורה.

Andra Anca lóugrásszerűen tálalja az eseményeket. Hirtelen felbukkan a cikkben Székhelyi József neve:

„A népszerű színészt, Székhelyi Józsefet eltiltották a fellépéstől Eger városában. Az egri önkormányzat kulturális bizottságának ülésén a bizottság egyik tagja azt mondta rá, hogy ’piszkos zsidó’.”

Egyetlen megjegyzés: a „piszkos zsidó” kijelentés nem hangzott el Egerben. Legalábbis nincs rá bizonyíték. A kulturális bizottság egyetlen tagja sem zsidózott. Legalábbis nincs rá bizonyíték.
Az AFP tollnoka végül idézi Feldmájer Péter szavait a növekvő „antiszemitizmusról”. Nem idézem a Mazsihisz-vezért, mert ez az ember akkor is hazudik, amikor éppen hallgat.

Kérdés: miért közöl a Síp utcai honlap ilyen primitív hírügynökségi anyagot? Vagy ha már közöl: miért nem korrigálja a hazugságokat? A választ az olvasó is tudja.

Végezetül néhány szót hadd mondjak Horthy Miklósról. Pontosabban: néhány szót hadd idézzek néhai Antall József miniszterelnöktől, aki a volt kormányzó pályáját is értékelte egy beszélgetésben. Azért szükséges felidézni az antalli szavakat, mert manapság sokszor emlegetik – szélsőbaloldalon – a néhai miniszterelnököt a nemes konzervativizmus megbecsülendő alakjaként, szembeállítva őt a mai rezsimmel.

1993 augusztusában Antall József miniszterelnök interjút adott Feledy Péternek, amelyben értékelte a volt kormányzó szerepét. A néhai miniszterelnök elmondta: a vörösterrorra adott reakció volt a fehérterror, amelyet Horthy nem szított, sőt: segített „megfékezni”. Az adott helyzetben “Horthy Miklós kormányzósága volt az egyetlen lehetőség, ami az országot stabilizálhatta kül- és belpolitikai szempontból”. Antall szerint a volt kormányzó “soha nem vétett az alkotmányos jogfejlődés és az alkotmányos monarchia ellen”, és “egyszerre volt élesen antikommunista és antináci”. Antall kétségbe vonta azt az állítást is, hogy Horthy antiszemita volt.

Antall József elmondta: a deportálásokat, melyekre a “német megszállás után került sor, súlyosan el kell ítélni”, ám azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Horthy, miután “a legkisebb önálló cselekvési lehetőséghez jutott”, “megmentette a budapesti zsidóságot”. Mindezek alapján Antall Horthyt olyan “magyar hazafinak” tartotta, akit a politikának “a nemzet folytonosságában, és a nemzet tudatában is tisztességgel el kell helyezni”.

Ez az Antall-interjú nem lelhető meg a youtube-on, én legalábbis nem találtam nyomát. Az interjúnak egyetlen részlete szerepel Koltay Gábor Horthy-filmjében, amely a youtube-on is megnézhető. A film végén ebből az 1993-as interjúból láthatunk egy részletet, amelyben Antall József az alábbiakat mondja:

„Józan embernek el kell azt ismernie, hogy mit jelentett Horthy Miklós és kormányzata számára az a tény, hogy az egyharmadára csökkent, sőt még más területeken is megszállt Magyarországot önálló országként stabilizálni tudja. Horthy Miklósnak arra kellett törekednie, hogy távol tartsa a legnagyobb veszélyeket, s a legkisebb gazdasági, emberi, politikai, erkölcsi veszteséggel próbálja ez a nemzet, ez az ország túlélni a második világháború poklát, ami nem sikerült teljesen. Horthy Miklóst magyar hazafinak tartom. Történelmi és politikai szerepének a megítélése nemcsak a történészek feladata, hanem a nemzet folytonosságában és a nemzet tudatában is tisztességgel el kell helyezni.”

Horthy Miklós kenderei újratemetésekor is sokan támadták a kormányt. Emlékszünk, micsoda kampány zajlott külföldön és idehaza. 1993-ban Antall József koszorút küldött Kenderesre. 1993-ban Antall József árnyalt képet rajzolva a volt kormányzóról, kijelentette: „Horthy Miklóst magyar hazafinak tartom.” A mai miniszterelnök ilyen szavakat nem mondott – sem 1993-ban, ellenzéki korában, sem most, kormányfőként. Akkor miért támadják őt és a kormányát?

Szalay László – Hunhír.info